Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Jag har aldrig varit så oklar kring en startelva”

1–1 mot Husqvarna IF betyder två saker.
Att FK Karlskrona har gått igenom försäsongen obesegrat och att tränaren Anders Torstenssons huvudbry kring premiärelvan knappast blev mindre.
Inte minst har han en målvaktsval att göra.
Karlskrona • Publicerad 31 mars 2018

– Jag har nog aldrig varit så oklar över en startelva, säger Torstensson efter kylslagna 90 minuter på Rosenholms konstgräsplan.

– Men det ser jag verkligen inte som något negativt utan det speglar mer den konkurrens som finns i truppen. Så känslan är mer ”tack och lov”, fortsätter FKK-tränaren.

Annons

Rutinerade Sebastian Halle eller 20-årige uppstickaren Philip Olsson i mål är bara ett av valen som FKK-bossen måste göra.

Philip Olsson storspelade i FKK-målet och gav säkert tränaren Anders Torstensson huvudbry om vem som egentligen ska stå premiären nästa helg – Olsson eller Sebastian Halle.
Philip Olsson storspelade i FKK-målet och gav säkert tränaren Anders Torstensson huvudbry om vem som egentligen ska stå premiären nästa helg – Olsson eller Sebastian Halle.Foto: Marcus Palmgren

Målvaktsduon har delat på försäsongsmatcherna rakt av och mot Husqvarna briljerade Olsson, framför allt i den första halvleken, när FKK-testet med ett lägre försvarsspel resulterade i en rad Husqvarnachanser.

– Det gick jäkligt bra, konstaterar Olsson.

Hur ser du på duellen mellan dig och Halle?

– Det är bara positivt egentligen. Hellre att det är jämnt om platsen än att en är uttalad etta och får stå alla matcher. Vi tävlar om det.

Men du vill förstås stå i premiären?

– Jag hoppas få spela, men jag köper hur tränarna än väljer.

Torstensson själv konstaterar:

– Som jag ser det har vi seriens bästa målvaktspar.

Annons

Ett lågt 4–1–4–1 ändrades till ett mer offensivt 3–5–2 i andra halvlek och FKK fick betydligt bättre grepp om matchen.

– Vi hade bestämt att använda den här matchen till att testa de här spelsystemen. I första halvlek tappar vi boll flera gånger vilket gör att Husqvarna skapar farliga chanser. 3–5–2 gick bättre än väntat med tanke på att vi inte tränat på det. Men vi fick tryck på dem, säger Torstensson.

bild 1/10

Visserligen tog Husqvarna ledningen men den höll bara ett par minuter för Joel Karlsson skarvade in kvitteringen efter förarbete av Joel Enarsson.

Nästa helg väntar Oddevold i seriepremiären och om Torstensson ännu inte vet hur han ska formera sig startelva så vet han i alla fall att han får klara sig utan Rasmus Holgersson och Johan Axelsson i truppen. Båda gjorde en titthålsoperation i januari och är inte redo ännu.

Däremot kan Anton Dahlströms vadproblem hinna läka under veckan så att han kan bli aktuell för truppen.

Dessutom – påskaftonens kanske största glädjeämne – var Anton Sigvardssons comeback efter sin korsbandsskada. Cirka halvtimmen blev det på Rosenholm för mittfältaren, hans första minuter på ett år och fem månader.

– Det var skitkul att spela igen.

Hur ser du på säsongen som kommer?

– Jag tycker det ser jättebra ut. Vi har en grym bredd och det är bara att bygga vidare på det laget gjorde förra säsongen. Vi blev sexa som nykomlingar och det ska inte bli sämre nu.

Annons

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons