Sport

Inez och Joanna sköt sig till final

Sport Artikeln publicerades
Regionfinalerna avgjordes i Kristianstad.
Foto: Tommy Svensson
Regionfinalerna avgjordes i Kristianstad.

Två länsskyttar, Inez Andersson (L11), Eringsboda/Backaryd SKF och Joanna Engborg (l15 stå), är klara för riksfinalen i Skyttiaden efter regionfinalerna i Kristianstad.

SKYTTE

Olofström SKF:s Linus Johansson (L15 sitt) var 0.5 poäng från att gå vidare.

– Det var starkt skytte av både Inez och Joanna och de gör bra resultat. Jag hoppas att de fortsätter med fina insatser i riksfinalerna i Eskilstuna i mars. Det var synd att Linus var sexa, men han kanske kan få en finalplats om någon lämnar återbud, säger Olofströmsledaren Sven-Olof Ohlsson.

Blekinge hade tio skyttar till i regionfinalerna och närmast att gå vidare var åttondeplacerade Alva Hultgren (L17 stå), Eringsboda/Backaryd SKF och Elin Persson (L13 stå), Aspö SKF.

I regionfinalen går de fem främsta i varje av de sju klasserna vidare till riksfinal.

– Tyvärr har skyttet i länet tappat ordentligt på senare år. Förr var det svårt att gå vidare i Skyttiaden från kretsen. I dag har vi bara ett 20-tal med i distriktsfinalerna. Problemet beror till viss del på ledarbrist och även att ekonomin i klubbarna blivit sämre sedan Bingolotto minskat. Jag hoppas på ett lyft för det finns intresse bland många ungdomar att skjuta, säger Ohlsson.

Olsson fortsätter:

–Skyttet bland de yngre blev också mindre när skolan beslöt att ta bort skyttet som fritt valt ämne. Skälet var att inte lära barn skjuta, men blir det under riktiga former med säkerhetsaspekt och teori är det en tillgång, tycker Olofströmsledaren.