Sport

”I slutändan vill jag spela för Karlskrona”

Göteborg Artikeln publicerades
Pontus Westerholm, nu i Frölunda.
Foto: Thomas Johansson/TT
Pontus Westerholm, nu i Frölunda.

Efter tre säsonger i Brynäs valde tvillingarna Patrick och Ponthus Westerholm byta ostkusten mot västkusten.

– Vi såg möjligheterna att kunna utvecklas ännu mer i Frölunda, säger Ponthus Westerholm.

Bägge är fostrade i Karlskrona HK, men deras vägar korsades inte när duon valde att lämna Brynäs efter tre säsonger.

– Det fanns inga konkreta bud från Karlskrona. Vi var ganska klara med att gå till Frölunda. Det är en fantastisk klubb som har möjligheterna att utveckla spelare. Träningsmiljön är grym.

Men ännu så länge är inte planerna att spela med Karlskrona HK. Men någonstans i framtiden finns målet att återförenas med moderklubben.

– I slutändan vill jag spela för Karlskrona igen, säger Westerholm.

Tvillingbrodern Patrick Westerholm fick en tung start på SHL-äventyret i Frölunda. Korsbandet i knäet gick av under en match och hela hösten har fått hålla på med rehabilitering. Planerna är att han kan vara tillbaka efter OS-uppehållet.

”Det fanns inga konkreta bud från Karlskrona”

För Ponthus Westerholm har saknaden av brodern förmodligen varit påtaglig, då de oftast har spelat tillsammans. På 24 matcher har det bara blivit sju poäng.

– Det är jag inte alls nöjd med. Det är bara att jobba vidare. På slutet har det känt lite bättre med kedjekamraterna Elias Andersson och Viktor Olofsson.

Nu väntar Karlskrona på hemmais. En match som Frölunda aldrig har förlorat.

– Varje match är en ny match. KHK är inte så lätta att möta. De stänger ytor och är stora framför det egna målet. Det gäller att vi har fart på rören om det ska bli seger, avslutar Ponthus Westerholm.