Sport

Nyförvärvet: ”De var bättre än oss”

Sport Artikeln publicerades

 

Spelet var jämnt – under uppvärmningen.

Sedan började matchen och det lilla lyft som Karlskrona HK fick efter segern mot Mora slutade med en kraschlandning.

Frölunda vann med hela 7–1.

 

 

0–1 efter 1.24 satte tonen för KHK:s 39:e match i grundserien.

0–2, drygt sju minuter senare, bekräftade intrycket att hemmalaget skulle få det oändligt svårt. Fyra hemmaspelare backade hem i knäet på Johannes Jönsson och Frölundas Joel Lundqvist tilläts glida fram i maklig takt och sprätta upp pucken i krysset.

Spänningen var över per omgående och i stället blev kvällens största överraskning att majoriteten av publiken valde att komma tillbaka efter den andra periodpausen. Då visade resultattavlan 1–6.

Snacket om att laget hade tränat så bra efter trepoängaren mot Mora i lördags kom på skam.

– Vi har tränat bra och vi har haft några dagar där vi har jobbat hårt med gruppen, säger tränaren Ove Molin och fortsätter:

– Därför hade vi en förväntan på en helt annan matchbild. Många av killarna kom ut och ville ta tag i taktpinnen och så blev det ju absolut inte.

I stället blev det rena rama motsatsen och slaget om matchbilden vanns av Frölunda.

– Vi lyckades skapa det som vi ville ha, konstaterar gästernas assisterande tränare Johan Lundskog. Mycket puckar på djupet, fantastiskt boxplay och ett powerplay som levererar.

Hemmaspelarna såg ut att ha gott om energi på bänken, i form av kastade vattenflaskor och klubbhantering, men ute på isen var det inte samma fart.

– Ju fler mål som trillade in, ju värre blev det. Det här var ingen rolig match, summerar Molin.

Nyförvärvet Akim Aliu fick sämsta tänkbara start, om vi bortser från scenariot att bli skadad. Baklängesmål på baklängesmål gav en lågmäld 28-åring efter matchen.

– Vi kom efter direkt och kunde aldrig komma tillbaka. Allt gick deras väg, men uppenbarligen var de bättre än oss.

Var Frölunda bra eller var det ni som var dåliga?

– Det kvittar egentligen. De var mycket bättre helt enkelt. De hade pucken mer, de satte den i rörelse och vi fick jaga hela tiden.

Är det ett plus eller minus att nästa match, Rögle borta på lördag, kommer så tätt?

– Det är bra. Det är en stor match för oss.

Kvällens största jubel kom när Joachim Rohdin och Frölundas Max Friberg bjöd på ett slagsmål. Det säger en hel del både om hockeypubliken samt om underhållningsvärdet på matchen. Black Bugs får ändå högsta betyg. De höll i gång under de 60 spelminuterna – det är mer än vad man kan säga om tabelljumbon.