Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Huvuddomaren skadad – parkeringsvakt ryckte in

Inför matchen var han parkeringsvakt. Men i Allettan Södra i hockey kan det mest märkliga hända.
För i inledningen av den andra perioden hade Anders Fred från Jönköping befordrats och fick ta över som huvuddomare i mötet mellan Dalen och Kallinge/Ronneby.
Ishockey • Publicerad 11 januari 2018
När huvuddomaren blev skadad kallades parkeringsvakten Anders Fred in som ersättare i onsdagsmatchen Dalen–Krif. Bilden är en genrebild.
När huvuddomaren blev skadad kallades parkeringsvakten Anders Fred in som ersättare i onsdagsmatchen Dalen–Krif. Bilden är en genrebild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Huvuddomaren Johan Magnusson blev skadad efter ett par minuter av första perioden. I pausen till andra perioden gav han upp. I stället för att låta de två linjemännen döma själva kallade domarcoachen på plats in parkeringsvakten Anders Fred. Han har tidigare dömt division ett-hockey, men håller numer till i division två.

– Det tog en stund innan man blev varm men sedan tyckte jag att det gick bra, det var en ganska snäll match, säger Anders Fred till Jönköpings-Posten.

Annons

Dalen vann matchen med 1–0. (TT)

KB/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons