Det var första gången som det spelades DM i futsal i Blekinge.
Då sprang Hörvikens IF igenom turneringen obesegrat.
– Det är alltid kul att vinna, säger André Holgård.
Ronneby • Publicerad 6 januari 2018 • Uppdaterad 9 januari 2018

I gruppspelet vann Hörvikens IF sina två matcher med 8–0 mot FC Iliria och 6–0 mot Olofströms IF. När det nu var dags för slutspelet i Ronneby var det lite jobbigare, men efter 5–1 mot AIK Atlas och 2–2 mot Ronneby BK så var Hörviken klart för final.

– Det var tuffare i dag. Det var bra spel och roligare fotboll, säger André Holgård.

I finalen väntade IF Trion som även de var obesegrat. I gruppspelet hade Trion spelat 4–2 mot FK Karlskrona och 11–3 mot Fjärdsjömåla AIF. De följde upp det med att under lördagens slutspel vinna över Nättraby GoIF med 3–0 och Kristianopels GoIF med 4–3.

Trions Mikael Persson tar ner bollen i matchen mot Kristianopel.
Trions Mikael Persson tar ner bollen i matchen mot Kristianopel.Foto: Marcus Palmgren

I finalen var det dock Hörviken som var det starkare laget och då hade de ändå bara fått några minuters vila mellan den sista matchen i slutspelsgruppen och finalen.

– De första fem minuterna visste man knappt var man hade benen, säger Holgård.

Men Hörviken stängde till bra i defensiven och säker sista utpost var Linus Eriksson. Efter åtta minuter var det Julius Holmstedt som spräckte målnollan i finalen. Det var 1–0 till Hörviken som kopplade greppet om matchen. Och det greppet blev ännu hårdare när Jakob Broberg gjorde 2–0 fyra minuter senare.

Pontus Johansson såg till att det blev liv i matchen när han, fem minuter in i den andra halvleken, reducerade.

Sedan klev Holgård in i handlingarna och han vilade inte på hanen förrän han hade smällt in tre mål och skjutit hem DM-guldet i futsal till Hörvikens IF.

Magnus Olsson, Samir Blekic och André Holgård firar ett av Holgårds tre mål i DM-finalen.Foto: Thomas Cedergren

För Blekinges del var detta första gången som det spelades ett DM i futsal. Det är lite annorlunda mot den gamla klassiska inomhusfotbollen. Matcherna var två gånger 20 minuter långa.

– Det var kul att spela länge, men det kändes.

Frisparkarna som lagen drog på sig räknades och efter att ett lag dragit på sig sex frisparkar så fick motståndarna straff. Det hörde dock inte till vanligheterna.

– Jag tror att det hände en gång, säger Holgård.

– Dessutom var straffen rätt så långt ifrån.