Sport

HIF Karlskrona-trio i VM-truppen

Handboll Artikeln publicerades
Gustaf Banke finns med i den svenska VM-truppen.
Foto: Tommy Svensson
Gustaf Banke finns med i den svenska VM-truppen.

HIF Karlskronas genomklappning och misslyckade kvalspel skakade om klubben.

Under tisdagen kom en viss tröst.

Tre spelare finns med i den svenska truppen till U21-VM.

Det handlar om målvakten Gustaf Banke samt vänstersexan Anton Persson och vänsternian Jack Månsson – samtliga nyförvärv inför den kommande säsongen.

Den förstnämnde finns med på planet till Spanien i juli. De båda andra är reserver i bruttotruppen.

Lottningen till VM äger rum den 21 maj och Sverige är seedat i grupp tre av sex inför den.

– Vi får se då vilka vi möter, men precis som i seniormästerskapen är det många bra länder med och små marginaler som brukar avgöra. I VM för två år sedan gjorde vi ett riktigt bra mästerskap och kom femma, i EM förra året föll vi på målsnöret i gruppen och hamnade då på den undre halvan när det skulle avgöras men lyckades besegra Danmark och ta oss till VM. Vi vet att vi kan göra bra matcher och har en spännande utmaning framför oss, säger förbundskaptenen Jerry Hallbäck till handbollförbundets hemsida.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.