HIF Karlskrona spräckte segernollan

HIF Karlskrona träningsspelade mot allsvenska Amo HK från Alstermo och segrade med 34–27 (18–15).
Matchen i idrottshallen kunde också beskrivas som Karlskrona mot Daniel Steen.
Karlskrona • Publicerad 14 januari 2018

För allting i bortalaget handlade om Steen, med 13 egna mål och massor av delikata framspelningartill klubbkompisarna visade han en hög nivå och stod i en klass för sig på banan.

– Jag stortrivs just nu och gör min bästa säsong säger 29-årige Steen.

Daniel Steen var i storform mot sitt gamla lag.
Daniel Steen var i storform mot sitt gamla lag.Foto: Lena Gunnarsson

I hemmalaget saknades Ian Martin och Lars Möller Madsen som stod över dagens match. Karlskrona kom tidigt i några måls överläge och det var mycket tack vare Gustaf Hallén som rivstartade och stänkte in mål i början av matchen. I slutet på halvleken kom Johannes Sandgren in och även han var på bästa målhumör.

Karlskrona bytte friskt under matchen och i andra halvlek började Amo tröttna samtidigt som hela anfallsspelet fungerade bättre för hemmalaget.

Men även om det blev seger var inte tränaren Karl-Johan Lång riktigt nöjd.

– Det var väl en bra genomkörare och kul med en match mitt i hårdträningen. Jag är dock inte nöjd med försvarsspelet som har mer att önska. Vi släpper till alldeles för mycket, menade Lång efter matchen.

Detta har man nu två veckor att slipa på inför mötet mot Lugi 25:e januari.

– Vi har tränat hårt en vecka och kommer att göra det ytterligare en vecka, sen hoppas jag vi kan göra en bra avslutning på serien, avslutade Lång.