Sport

HIF kan sluta hoppas – ”Tobbe tackar för sig”

Karlskrona Artikeln publicerades

Det blir ingen comeback i HIF Karlskrona för handbollsstjärnan Tobias Karlsson.

Däremot berättar Karlsson att han kommer att lägga av med sin aktiva handbollskarriär och flytta hem till Sverige efter nästa säsong.

Det är i en intervju med Sportbladet som Flensburgsspelaren säger att han ”inte kommer att spela i Sverige igen.

Därmed kan HIF Karlskrona, som liksom Karlskronasupportrarna säkerligen hoppats på en stjärnas återkomst i Karlskrona Idrottshall, eller ännu häftigare en återkomst i den nya eventarenan som är tänkt att stå klar årsskiftet 2018/2019.

Tobias Karlsson tackade för sig i landslaget efter OS 2016. Nu aviserar Karlsson att han inte kommer göra comeback i någon svensk klubb.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Tobias Karlsson tackade för sig i landslaget efter OS 2016. Nu aviserar Karlsson att han inte kommer göra comeback i någon svensk klubb.

Tobias Karlsson är lagkapten i Flensburg-Handewitt och rankas fortfarande som en av världens främsta försvarsspelare även om han lade av i landslaget efter OS 2016. Han fyller 37 år i år och har ett år kvar på sitt kontrakt i Tyskland.

Nu slår han även fast att det inte blir någon comeback i Sverige, vare sig i HIF Karlskrona eller i någon annan klubb.

– Nej, det blir det inte. Inte som spelare i alla fall. Jag kommer inte att spela i Sverige igen, säger den nyblivne tvåbarnspappan till Sportbladet.