Sport

HIF föll efter dramatiskt slut

Partille Artikeln publicerades

Det andra sekunddramat och den andra uddamålsförlusten på fyra dagar.

HIF Karlskrona har inte mycket till marginaler med sig i handbollsligan.

– Inga alls skulle jag vilja säga, konstaterar Hampus Olsson.

En straff sänkte HIF i Idrottshallen i måndags när Eskilstuna Guif avgjorde.

En missriktad passning förstörde HIF:s kvitteringschanser i Partille Arena.

Lägg därtill uddamålsförlusten mot IFK Kristianstad – också den i slutsekunderna – för inte så länge sedan.

Hampus Olsson och HIF Karlskrona har fått sin beskärda del av missade poängchanser.

– Det är kanske så enkelt att vi inte är vana vid situationen, att det blir nervositet och annat, säger HIF:s kantskytt.

– Nu har vi pressat Sävehof, Guif och till och med IFK Kristianstad. Vi har tagit matcherna hela vägen, men vi hade behövt någon mer räddning, något mer enkelt mål för att få utdelning. Det är klart att det är surt, men samtidigt har vi höjt och oss och spelar bättre nu än innan på säsongen.

Jumbon OV Helsingborg, en poäng bakom HIF i tabellen, möter i morgon kväll IFK Skövde. Oavsett utgången där så blir onsdagens match i Idrottshallen säsongens viktigaste match för HIF.

Just det faktumet är ingen nyhet direkt för Hampus Olsson.

– Den matchen har vi vetat om länge nu. Jag tycker vi kommer väl förberedda och åtminstone jag känner mig lugn. Vi har spelat bättre än OV den sista tiden, de har mycket skador och vi är relativt hela. Men om vi hade fått med oss någon poäng till hade vi kunnat ta oss an den matchen på ett annat sätt, säger han.

Lars Möller Madsen och Hampus Dahlgren saknades mot Sävehof. Det gjorde även Gustaf Hallén som blev pappa tidigt på morgonen matchdagen.

Madsen har problem med ett knä, men assisterande tränaren Pierre Thorsson, som fick huvudansvaret när influensasjuke Sebastian Seifert var nere för räkning, räknar med dansken på onsdag.

– Vi valde att vila Lars. Hade det varit OV i kväll hade vi hittat ett sätt att ha honom med.

Thorsson är precis som Hampus Olsson hoppfull inför den så viktiga jumbofinalen.

– Det är sura förluster vi åkt på, men vi känner att vi är med i många av matcherna och det ger självförtroendet en liten boost. Killarna tror på det vi gör, det tycker jag märks.

Sävehof–HIF Karlskrona 30–29 (14–14)

Målen, HIF Karlskrona: Hampus Olsson 7, Johannes Sandgren 6, Jakob Nygren 5, Tobias Nordahl 5, Linus Fernebrand 2, Nicklas Grundsten 2, Ian Martin 2.

 

Sävehofs Viktor Rhodin stoppar Karlskronas Jakob Nygren under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Sävehof och Karlskrona
Foto: MICHAEL ERICHSEN
Sävehofs Viktor Rhodin stoppar Karlskronas Jakob Nygren under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Sävehof och Karlskrona