Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Henriksson jagar finalplats i EM

Ringamåla SKF:s unga duktiga My Henriksson, 15, är klar för både kval till ungdoms-OS och junior-EM, som avgörs i ungerska Györ 16–26 februari.
Henriksson är den enda svenska tjej som skjuter båda kvalen.
Ringamåla • Publicerad 2 februari 2018
My Henriksson, Ringamåla SKF, klar för EM och kval till ungdoms-OS.
My Henriksson, Ringamåla SKF, klar för EM och kval till ungdoms-OS.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Härligt och förra året var över förväntan och jag har fått betalt för all träning med luftpistolen under 1,5 år, säger Henriksson, som har Ragnar Skanåker som mentor och hjälptränare.

– Jag skall ner till Munka-Ljungby i helgen och träffa Ragnar. Vi har ett mycket fint samarbete som ger väldigt mycket, säger Henriksson, som tränar sex dagar i veckan.

Annons

– Skönt att vi har tillgång till Ringamålas fina banor hela tiden.

I Ungern inleds skyttet med kvalet till ungdoms-OS och det är bara tre från hela Europa som kan kvala in till Buenos Aires i Argentina i oktober 2018.

– Det blir oerhört svårt, men härligt att få känna på krutröken redan nu. Kvalet ger säkert oerhört mycket för framtiden. säger Henriksson, som har fem år kvar som junior.

I EM är det en finalplats som är i sikte. Nytt för året är att även damerna skjuter 60 skott istället för 40.

– Jag har kanske en möjlighet att nå final, men då skall allt stämma. Bra att vi tjejer också får skjuta 60 skott. Det är redan med spänning jag ser fram mot Ungernresan, säger Henriksson, som fick byta från luftgevär till pistol, när hon fick diabetes 1.

Henriksson var en av landets främsta ungdomsskyttar i luftgevär stående.

– I luftgevär har man särskilda täta, åtsittande, stela kläder medan det i pistol är friare klädsel (se bild). Mitt socker far lite upp och ner och jag måste komma åt insulinpumpen lätt för att hålla allt på rätt nivå. Det var besvärligt nå pumpen med den täta klädseln, så därför blev det pistol för 1.5 år sedan. Bytet har blivit väldigt bra och målet är att kvala in till OS någon gång i framtiden, säger My Henriksson.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons