KHK hämtade upp till 4–4 – föll efter straffar

Henrik Lundberg fick iskall kliva in i målet vid underläge 1–4.
Karlskrona HK stod sedan för en grym upphämtning och tog matchen till straffar mot Brynäs.
– Vi visade moral som kom tillbaka, säger Henrik Lundberg.
Karlskrona • Publicerad 28 december 2017
bild 1/13

Johannes Jönsson började matchen men efter två rejäla missar i den andra perioden valde KHK att byta in Henrik Lundberg.

– Det var bara att gå in och gör det man ska. Jag gjorde det helt utan press på mig.

Henrik Lundberg har bara gjort en handfull matcher i årets SHL. Han har varit en klar tvåa bakom Jönsson som haft en bra säsong så här långt.

– Man kan bara gå in och träna ännu hårdare. Självklart vill man stå.

Att ge Brynäs ett försprång till 4–1 ska knappast gå att hämta upp. Innan raset startade i andra perioden var det KHK som var närmast ett ledningsmål.

– Vi kommer ut riktigt bra. Sedan är det tungt när vi tappar så här, säger tränaren Ove Molin.

Men Karlskrona HK och spel i NKT arena är som sagt något helt annat än det man visar upp på bortaplan.

Joel Kellman var på nytt riktigt bra och visade KHK vägen tillbaka in i matchen med sitt 2–4-mål.

Upphämtningen och pressen på Brynäs tog sig till en ny nivå i slutperioden när hemmalaget jagade ytterligare mål.

Filip Cruseman hade hämtats upp från frysboxen efter några matcher på läktaren. Snyggt styrde han in 3–4.

”Vi måste ha samma arbetsmoral som i dag. Då kan vi ta nya poäng. Annars får vi det svårt.”

I powerplay skulle kvitteringen komma. Mattias Guter kom i sedvanligt läge till vänster om målvakten och trots att pucken stod på högkant tryckte han till. Otagbart satt skottet i nättaket bakom målvakten David Rautio.

– Sedan går vi för ett femte mål. Brynäs var helt slut.

Men utvisningen på Joel Kellman med drygt tre minuter kvar satte i stället KHK under press. Men ett bra boxplay såg till att laget ändå lyckades nå en poäng efter full tid.

Efter en mållös förlängning, där Lundberg stod för en makalös plockning, väntade straffar. Joel Kellman satte lagets tredje straff och hade sedan chansen att avgöra, men missade.

Brynäs Aaron Palushaj fick sista ordet när pucken smet in mellan benen på Henrik Lundberg.

– Den kunde jag lika bra ha räddat, säger Lundberg.

Nu väntar Linköping på bortaplan.

– Vi måste ha samma arbetsmoral som i dag. Då kan vi ta nya poäng. Annars får vi det svårt.

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.