Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Från sjuksängen rakt in i hetluften

Från sjuksängen rakt in i hetluften.
Hampus Dahlgren gör comeback när ett utsatt HIF Karlskrona möter ett nästan lika utsatt Hammarby.
Karlskrona • Publicerad 20 december 2017
Hampus Dahlgren har rest sig från sjuksängen.
Hampus Dahlgren har rest sig från sjuksängen.Foto: LENA EHRING

– Just nu, för vårt eget självförtroende, hade en vinst betytt allt. För att få lite lugn och känslan av att vi faktiskt kan vinna matcher, säger han.

I nio dagar blev Dahlgren sängliggandes när influensan kom på ett ovälkommet besök. Totalt har det tagit nästan två veckor att komma i speldugligt skick igen.

Annons

Förlustmatcherna mot HK Malmö och IFK Skövde sågs från sjuksängen – till Alingsåsmatchen i söndags var han på benen, men inte helt ifatt.

– Det var inte läge. Men nu har jag hunnit med tre egna pass och två handbollspass före matchen mot Hammarby, konstaterar den vindsnabbe kantspelaren.

Och just att utnyttja Dahlgrens snabbhet kan bli ett segervapen för HIF.

– Som vanligt handlar det om att hitta en helhet, men kan vi vinna kontringsmatchen så betyder det även att vi med stor sannolikhet vunnit målvaktsmatchen och då tycker jag vi har stora chanser, säger han.

Efter tio raka förluster hade ett trendbrott varit högst välkommet.

– Det finns ju många exempel på lag som fått bra effekt av en seger. Ricoh är ett och vi själva tog ytterligare tre poäng i följd efter vår första seger mot Helsingborg. Att få tillbaka vinnarkänslan skulle betyda allt.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons