Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förkrossande seger av säkert BK Trolle

Trolle BK är med i toppen på allsvenskan och utklassade BK Bells med 18–2 på hemmabanor.
Länets andra allsvenska lag Olofström BS är fast förankrade i botten och föll i Göteborg med 5–15 mot IK Sterling och 6–13 mot BKJoker.
Bowling • Publicerad 14 januari 2018

Trolle BK gör ingen höjdarmatch, men vinner ändå förkrossande. Laget slog medelmåttliga 5 413 poäng, men det var ändå 854 mer än gästerna. Erika Heidenberg var klart främst i Trolle med sina 792 poäng.

– Vi tar med oss storsegern och det är alltid positivt. Det är härligt att vi är med i kampen om kvalplats mot elitserien. Detta hade vi inte i beräkningarna när höstsäsongen började. Nu blir alla matcherna i vår spännande, säger Trolles Sandra Svensson.

Annons

Division 1 kommer närmare och närmare för OBS, som inte får till spelet. Det räcker inte med att ett par spelare presterar i varje match. I Göteborg var det bara Dennis Vrabac som visade klass med 861 och 901 i de två matcherna.

Nästa helg är det åter resa för två matcher i Göteborg och då gäller det att börja plocka poäng.

Karlskrona BK i division 1 hade en tung Skåneresa under söndagen. Laget föll i båda sina matcher. I Staffanstorp blev det 9–11 mot Bråhög och i Trelleborg blev siffrorna 8–12 mot BK Borgen. KBK hade helt godkända slagningar på bortabanor med över 6 500 poäng, men hemmalagen hade över 6 700. I matchen mot Borgen slutade parmatcherna 8–8, men Borgen vann samtliga fyra serier.

KBK måste nu vinna sina kommande hemmamatcher om laget skall ta en plats i kvalet mot allsvenskan. KFUM tog viktiga poäng i division 2, då man besegrade serieledande BK Bowino hemma med 11–9. KFUM vände underläge 3–7 till slutliga 11–9 efter två fina serier. Paret Richard Sjöberg/Stig Nielsen matchvinnare med maximala 4–0. Notabelt är att KFUM hade 124 poäng mindre än Bowino.

Olofström BS F hade däremot inte marginalerna med utan föll hemma mot BK Bowino med 9–11. Blekingelagen kämpar för att slippa negativt kval.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons