0–6 under söndagen.
– Vi måste visa lite stolthet, säger tränaren Ove Molin.
Karlstad • Publicerad 14 januari 2018

Match nummer två mot Färjestad blev en plågsam färd mot 60 minuter.

Det var bara de första sex-sju minuterna som kan bedömas som godkända. Men sedan kom ett dåligt tajmat byte.

– Det går inte sticka och byta vid fel läge, utan i bland måste man offra sig och åka hem.

FBK var kliniska när de får komma fram i slottet och när första perioden var över hade hemmalaget satt två puckar bakom Henrik Lundberg, som inte hade sin bästa dag ihop med övriga i laget. 2–0 borde han haft.

– Jag var inte nöjd med den perioden. Det blev ett snack. Men vad hjälpte det.

Andra perioden blev en riktig nitlott. FBK gjorde allt rätt när vilsna KHK-spelare mest agerade konor. Det fanns ingen glöd och det var inte tal om att hjälpa varandra.

– När vi går bort oss offensivt kommer motståndaren med fler spelare mot oss. Sedan få de åka över halva banan utan att någon agerar.

Johannes Jönsson kom in vid 4–0 med fick snabbt hämta femman bakom sig. Innan 3–0 kom hade Mattias Guter KHK:s bästa chans, men helt fri lyckades han inte göra mål.

Tredje perioden spelades mest av. KHK fick skapa lite chanser. Men något mål ville det inte bli.

– Under måndagen ska alla hålla sig så långt ifrån arenan som möjligt. På tisdag samlas vi igen som grupp och då siktar vi in oss på nästa match. Vi ligger sista och det är bara att börja jaga lagen framför oss. Det är fyra poäng upp.

– Vi måste visa stolthet och kämpa för klubbmärket, säger Molin.