Sport

Grym HIF-förlust efter sekunddrama

Sport Artikeln publicerades

Av alla HIF Karlskronas förluster i handbollsligan så var det här kanske den allra värsta.

– På rak arm känns det så. Poäng här hade betytt så mycket ur flera aspekter, säger lagkaptenen Nicklas Grundsten efter 31–32-förlusten mot IFK Kristianstad.

Karlskrona

Foto: LENA EHRING

Jumbon HIF Karlskrona var på väg mot en jätteskräll.

Definitivt den största i handbollsligan den här säsongen i så fall.

Men regerande svenska mästarna IFK Kristianstad klarade sig från fiaskorubrikerna genom ett iskallt sista anfall där landslagsspelaren Albin Lagergren avgjorde med sitt tionde mål i matchen.

Sju sekunder senare var det över och besvikna HIF-spelare trillade ihop lite här och var på planen.

– Det var perfekt läge att klippa dem. De hade lite folk borta och vi själva gjorde mer eller mindre en topprestation. Så jävla synd att vi inte får betalt. Idrotten är lite grym ibland, suckar Nicklas Grundsten.

– Vi krigar stenhårt i 60 minuter och det är bara så tråkigt att vi inte når ända fram, säger Ian Martin som imponerade matchen igenom, inte minst anfallsmässigt på nya positionen på linjen i skadade Carl Ekbergs frånvaro.

– Det var bara att ge hundra procent och det lyckades väl helt okej, konstaterar finländaren.

Länge såg det ut att gå vägen och Grundsten & Co hade så gärna tagit de två poängen de så länge hade grepp om och de hade definitivt tagit den som stod på spel vid ställningen 31–31 under de sista vibrerande sekunderna i en kokande Karlskrona Idrottshall.

Men Albin Lagergren, som gjorde sin första match sedan hjärnskakningen i EM i nyligen, var pardonlös när han vände ner matchens sista skott i Vladan Abramovics bortre hörn.

– Poäng här hade betytt så mycket ur flera aspekter. Dels för vårt tabelläge, men också rent självförtroendemässigt. Det är fruktansvärt jäkla tungt, men samtidigt är det här ett bevis på vad vi kan i våra bästa stunder, säger Grundsten.

Tränaren Sebastian Seifert var på väg mot en taktiskt fullträff med sitt sju mot sex-spel.

– Det var mycket som var bra och som vi kan ta med oss härifrån. Det var disciplinerat – dessutom fanns fajten, attityden och inställningen där också. Tyvärr lyste tröttheten igenom lite ett tag både i första och andra halvlek, säger han.

– Jag matchade laget hårt och kommer fortsätta göra det. Det är några av spelarna här som kommer att få dra ett tungt lass, fortsätter HIF-tränaren.

Även om förlusten var svårsmält så insåg även Nicklas Grundsten och Ian Martin att här fanns det mycket att plocka med sig.

– Det här kriget i 60 minuter i de matcherna som är kvar så ska vi lösa det. Så är det bara, säger Grundsten.

– Nu har vi tolv dagar till Ricoh-matchen och det är många positiva saker att jobba vidare på, menar Martin.

HIF Karlskrona–IFK Kristianstad 31–32 (17–14)

Målen, HIF Karlskrona: Lars Möller-Madsen 7, Ian Martin 6, Linus Fernebrand 5, Hampus Olsson 4, Jakob Nygren 4, Tobias Nordahl 3, Nicklas Grundsten 2.

Kristianstad: Albin Lagergren 10, Stig Moen Nilsen 6, Viktor Hallén 6, Mario Lipovac 3, Valter Chrintz 3, Philip Henningsson 2, Arnar Arnarsson, Johannes Larsson.