Äntligen kom segern för HIF Karlskrona

Förbannelsen är bruten.
Efter 17 raka nederlag fick HIF Karlskrona brista ut i ett enda stort segerjubel mot Ricoh.
– Det varit så många tankar efter alla förluster, säger spelaren Jakob Nygren.
Karlskrona\nKarlskrona • Publicerad 18 februari 2018
Handboll HIF Karlskrona-Ricoh HK.
Handboll HIF Karlskrona-Ricoh HK.Foto: Jonas Gustafsson
bild 1/3

Det fanns plötsligt så många pusselbitar som trillade på rätt plats och gav HIF två blytunga poäng, vilket fick laget att lämna över jumboplatsen till O/V Helsingborg.

Ett väl fungerade anfallsspel där det nya spelsystemet mad att spela sju mot sex föll väl ut. Förutom lite slarv under de första tio minuterna blev det mål i princip varje anfall.

– Vi har tränat intensivt med detta och det gav resultat i dag. Vi hade tålamod och tog vara på lägena, säger tränaren Sebastian Seifert, som med sin femte match med klubben tog sin första seger.

Senast HIF Karlskrona vann var den 8 oktober.

– Sedan jag tog över tycker jag att flera saker har börjat falla på plats. Vi måste tro på det vi gör. Man måste våga för att vinna.

När Ricoh körde fast kunde HIF göra 8–1 under de sista tio minuterna av den första halvleken och gick till vila med 14–10.

– Vi fick stopp på deras mittnia och samtidigt storspelade Vladan (Abramovic).

Mot Kristianstad hade HIF också en ledning att gå på. Men den orkade man inte hålla. Nu blåste det andra vindar och framförallt satt det mesta där både Nicklas Grundsten och Carl Ekberg fick massor med lägen inne på linjen i det uppställda spelet.

Ricoh kom aldrig närmare än tre måls underläge. Men trots HIF:s effektiva målskytte kunde inte laget rycka undan. Abramovic hade ingen bra start på den andra halvleken där han noterades för noll räddningar.

Det dröjde innan Markus Mattsson fick chansen att hoppa in mellan stolparna. Men han fick en hjältestatus direkt när han började med en dubbelräddning. På det efterföljande straffkastet klistrade han bokstavligt bollen mellan fötterna.

– Det är alltid kul att få komma in och göra nytta. Man väntar bara på det, säger Mattsson.

HIF gjorde ett ryck och hade som mest en ledning med sju bollar. Glädjen gick nästan att ta på när klockan tickade upp på 60 minuter och poängen trillade in på kontot.

– Det här ger oss självförtroende. Vi vet att vi kan och under hela den här veckan har jag varit övertygad om att vi skulle ta den här matchen, säger Nygren.

Frågan är om HIF Karlskrona kan inleda en vinstsvit istället? På fredag väntar Redbergslid på bortaplan.

– Ett bra lag med ett speciellt försvarsspel. Nu suger vi på den här karamellen ett dygn. Sen ska vi ta oss an RIK, säger Seifert.