HIF vann sekunddrama

HIF Karlskrona vann ett sekunddrama mot Önnereds HK i handbollsligan.
Till slut blev det 32–31.
KARLSKRONA • Publicerad 15 februari 2019

HIF startade matchen bra och det var framför allt försvarsspelet som fungerade. Carl Ekberg och Nicklas Grundsten var jättar i försvarslåset och när Uros Tomic återigen visade klass i målet - med tre räddningar under de två första minuterna - såg det inte alls dumt ut för HIF.

Det var dock jämnt, men efter knappt 20 minuter var det HIF-ledning med 11–8 och Tobias Nordahl hade gjort fyra mål och tre assist. Önnered svarade dock och två minuter senare var det helt jämnt igen, 11–11.

HIF kunde dock göra ett nytt ryck, bland annat efter ett mål och två assist av Nacor Medina, och det var 17–14 efter den första halvleken.

Även i andra halvlek var det HIF som var före i målprotokollet, men de lyckades inte att göra något riktigt ryck och med tio minuter kvar var det helt jämnt, 26–26. Matchen var på väg mot en gastkramande avslutning.

Med åtta minuter kvar att spela var Önnered i ledningen för första gången i matchen. Strax efter var det dessutom en tvåmålsledning,

Men HIF kom tillbaka och med tre minuter kvar satte Johannes Sandgren en straff till 30–30. Det blev 31–31.

Tomas Reznicek satte sedan 32–31 med 22 sekunder kvar. Det räckte till seger.