Sport

Brakförlust mot tabelltvåan – HIF:s 13:e raka nederlag

Karlskrona Artikeln publicerades
Lars Möller Madsen och HIF Karlskrona tar sig an Alingsås på bortaplan i kväll.
Foto: Bo Åkesson
Lars Möller Madsen och HIF Karlskrona tar sig an Alingsås på bortaplan i kväll.

Året avslutades med 13:e raka förlusten.

Snart börjar ett nytt där allt står på spel.

– En tabell ljuger inte. Vi är inte bättre än där vi ligger, men vi ska jobba stenhårt för att hitta en väg ur det, säger HIF Karlskronas tränare Karl-Johan Lång.

Tabelltvåan Alingsås blev som väntat en för svår uppgift för tabelljumbon HIF Karlskrona. Därmed avslutades en tre dagar lång road trip som inleddes på annandagen med förlust mot Hammarby.

Nu väntar en veckas ”ledigt” för HIF-truppen med individuell träning på agendan. Efter det återsamlas laget för tre veckors hårdkörning inför omstarten efter EM-uppehållet den 25 januari, alla utom Ian Martin som är upptagen med VM-kval för Finland fram till den 15 januari.

Att uppehållet kommer lägligt – efter 13 raka förluster – råder det inget tvivel om.

– En chans att rensa skallarna efter en resultatmässigt väldigt negativ trend, menar Karl-Johan Lång.

HIF Karlskrona tar sedan sats mot en vårsäsong som kommer att bli en enda lång kamp för att undvika direktnedflyttning till allsvenskan.

– Ska vi överleva i handbollsligan så måste vi se varje match som en möjlighet. I nuläget behövs det en seger för att lämna sistaplatsen förutsatt att inte OV Helsingborg tar poäng. Det är steg ett och det är det vi går för nu, säger HIF-tränaren.

OV, Aranäs, Ricoh och IFK Skövde – kvartetten ovanför HIF i tabellen – blir alla ödesmatcher hemma i Idrottshallen i kampen om att nå kvalspel.

– Vi ska jobba stenhårt för att bli bättre både individuellt och som lag. Alla är inställda på det och vi vet att det är stenhårt jobb som gäller.

Lång satte sig på bussen hem till Karlskrona relativt nöjd med vad HIF presterat under de två senaste matcherna.

– Det finns ändå bitar i vårt spel som jag är nöjd med i båda de här matcherna. Jag tycker inte tio mål som här mot Alingsås är en rättvis bild av matchen. Snarare tycker jag det är en ojämn bedömning av domarna som drabbar oss. Vi har fem, sex straffsituationer som vi inte får med oss och fyra, fem offensiva fouls som de inte blåser för, säger Lång.

– Jag säger inte att Alingsås inte vunnit ändå, men det var en hjälp de inte hade behövt, fortsätter HIF-tränaren.

En uppryckning i slutet av första halvlek blev snabbt en uppförsbacke i den andra när Alingsås snabbt gjorde fyra mål.

– Samtidigt spelar vi oss fram till fyra bra lägen som deras målvakt räddar. Vi kan inte spela mycket bättre anfallsspel än vad vi gjorde där, men får vi inte in bollen blir det svårt.

Alingsås–HIF Karlskrona 35–25 (17–13)

Målen, HIF Karlskrona: Ian Martin 4, Lars Möller Madsen 4, Hampus Olsson 4, Gustaf Hallén 4, Linus Fernebrand 3, Nicklas Grundsten 3, Jakob Nygren 2, Carl Ekberg.