FK Karlskrona hade en ”kick off-helg” för sju dagar sedan och talade bland annat om hur man skulle uppträda på och utanför planen.
De tankarna var som bortblåsta i bortamötet mot Bromölla.
Bromölla • Publicerad 24 mars 2018
Peter Abrahamsson och Anders Torstensson var inte tillfreds med insatsen borta mot Bromölla.Foto: LENA EHRING

– Vi fick ett ödmjukhetspiller, säger FKK-tränaren Anders Torstensson efter att laget spelade 2–2 mot division 2-motståndet.

Skåningarnas kvittering kom i den 92:a minuten och fastställde därmed det oavgjorda resultatet. Ett sådant mål brukar svida rejält, men enligt Torstensson kom det inte som en överraskning.

– Det var rättvist. De hade fler avslut, fler hörnor och fler....

Det var helt enkelt hemmafördel sett till många av detaljerna på planen.

– Bromölla var betydligt bättre fokuserade på uppgiften, fortsätter Torstensson.

Ett kompakt hemmaförsvar ställde till det för FK Karlskrona. Inte inledningsvis, men efter en stund blev division 1-laget på tok för omständligt och försökte att spela sig igenom ytor som inte fanns.

– Vi tappade boll på fel ställe och de kunde ställa om. Bromölla hade två-tre frilägen i första halvlek, men Sebastian Halle tog allt.

FKK-målvakten fick kapitulera först i samband med en straffspark innan vane målskytten Karl Lindqvist kvitterade.

Karl Lindqvist gjorde ett av FK Karlskronas båda mål i lördagsmatchen.

Carl Fagerström såg ut att fixa FK Karlskronas vinstgivande mål i den andra halvleken – innan den sena kvitteringen var ett faktum.

– Vi hade ett bättre tålamod i passningsspelet i den andra halvleken och vi fick ned felprocenten, men Bromölla skapade fortsatt chanser när de fick tag i bollen.

FK Karlskrona har två matcher på sig att slipa formen inför seriepremiären. Kalmar FF U samt Husqvarna svarar för motståndet.