Sport

FK Karlskrona spelade ut Asarum i snöväder

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Joel Karlsson gjorde två av Karlskronas nio mål.
Foto: Conny Pettersson
Joel Karlsson gjorde två av Karlskronas nio mål.

FK Karlskrona var på ett strålande målhumör när man mötte Asarum i snöyran på Rosenholm.

Nio mål svarade de för, Asarum gjorde inget.

– Vår målsättning innan matchen var att svara för ett bra passningsspel, högt tempo och hålla nollan. Och det tycker jag vi lyckades med rätt bra, säger Anders Torstensson, tränare i FK Karlskrona.

Det hade bara gått sju minuter av matchen när Karlskrona skaffat sig en ledning med 2–0. Och värre skulle det bli.

– Visst var det skillnad mellan lagen, men 9–0 hade jag inte räknat med. Så mycket har jag aldrig förlorat med tidigare. Men det finns en förklaring, vi är inte i fas med säsongen. Det ska vi vara om två månader. Då kommer ytterligare en nigeriansk spelare till oss. Han är klar om cirka 14 dagar, säger Mats Andersson, ny tränare i Asarum.

Anders Torstenssons Karlskrona verkar dock vara på god väg mot serieformen i division 1.

– Som det såg ut mot Asarum var det väl bara passningsspelet i första halvlek jag har lite synpunkter på. Å andra sidan rättade vi till det i andra halvlek. Då fungerade det mesta.

Karlskronaspelarna hade full fokus på det de gjorde, trots att Rosenholms konstgräs var snötäckt under större delen av första halvlek.

4–0 var mer än godkänt i ”väglaget” som rådde. I andra delen av matchen blev det ännu högre tempo från hemmalaget. Och målen trillade in med jämna mellanrum.

– Det var starkt av oss att hålla fokus hela matchen. Och roligt att hålla första nollan i träningsmatcherna, säger, Sebastian Halle som tog över efter Philip Olsson som vaktade Karlskronaburen i första halvlek.

För Asarums del kommer spelet framledes med all säkerhet att bli bättre. Med fem A-truppsspelare borta mot välspelande och bra FK Karlskrona kan det bara bli bättre för division 2-laget.

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

FK Karlskrona–Asarum 9–0 (4–0)

Målen, FK Kasrlskrona: Joel Karlsson 2, Adam Larsson 2, Amer Habul 2, Joel Enarsson , Kevin Carlsson, Rasmus Persson.

Visa mer...