Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

FK Karlskrona glänste i finalen

När DM i futsal för flickor födda 2001 avgjordes bjöd FK Karlskrona på show.
Laget krossade Olofström i finalen och glädjen bland spelarna var enorm.
MÖRRUM • Publicerad 7 januari 2018

– Det känns helt fantastiskt. Efter allt som har hänt i vårt lag med att ha svårt att få tag i tränare och att hela laget kanske skulle läggas ner så är den segern underbar, säger lagkaptenen Lowa Aronsson efter FK Karlskronas seger i futsal–DM i Mörrum.

Annons

Finalmotståndet stod Olofström för, men själva matchen blev knappast spännande. Redan efter 26 sekunder gjorde FK Karlskrona 1–0 och det märktes vilket lag som var det bättre.

– Vi började gruppspelet lite svajigt och fick kämpa för att ta oss vidare, men vi blev bättre ju längre vi kom in i turneringen och i finalen gör vi vår bästa match.

FKK–tjejerna radade upp chanser mot Olofström och hade bland annat tre stolpträffar inom loppet av bara en minut och när väl Olofström kom över sin planhalva blev de straffade direkt. Ida Allander sprang sig fri och placerade in 2–0 (hennes andra för finalen). Sedan gjorde Tilda Sara Hong Ngoc Johansson både 3–0 och 4–0. När slutsignalen ljöd efter 15 minuter skrek FKK–tjejerna ut sin lycka.

– Vi har spelat tillsammans i dryg två år. Jag vet inte riktigt hur vi kommer att fira detta, men jag vet att alla tjejerna åker hem med en skön känsla.

Vad tycker du om futsal–DM?

– Generellt inte lika roligt som utomhus så klart, men jag tycker ändå att vi spelade bra trots att vi inte tränat så mycket.

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons