Sport

FK Karlskrona fortsätter att växa

Karlskrona Artikeln publicerades
Peter Adaktusson, omvald ordförande i Blekinges största idrottsförening.
Peter Adaktusson, omvald ordförande i Blekinges största idrottsförening.

FK Karlskrona kan se tillbaka på ett år där man som länets största idrottsförening växt sig ännu större.

– Det är kul att jobba i en förening som är på väg uppåt, säger Peter Adaktusson som omvaldes som ordförande i ett år framåt.

FK Karlskronas årsmöte gick av stapeln i lugnets tecken och föreningen kunde under 2017 räkna in 1 606 medlemmar, en ökning med 14 procent. Representationslaget etablerade sig i division 1 och visionerna inför framtiden är tydliga. Ungdomsverksamheten ska utvecklas och 2020 ska a-laget kunna spela i superettan.

– Jag vill säga att det handlar om tre saker. Vara på väg uppåt men samtidigt jobba med att inkludera fler i föreningen och sen handlar det förstås om ekonomin, säger Peter Adaktusson.

FKK mår helt okej ekonomiskt. Det gångna året slutade med ett plus på några tusenlappar. Likviditetsmässigt har man det ännu aningen kämpigt då man släpar efter med några gamla leverantörsskulder och alltjämt har ett negativt eget kapital.

– Vi har inga banklån. Om vi ska spela i superettan handlar det om ekonomin, mycket av det andra har vi redan. Det är ett arbete varje dag, att jobba med att öka intäkterna och ha kontroll på kostnadssidan, säger Peter Adaktusson.

Kvällen avslutades med att FK Karlskronas sportansvarige Peter Christenson tilldelades förtjänsttecken i guld för 30 års tjänst som ledare i den blekingska fotbollen.

Utmärkelsen delades ut av Blekinge fotbollsförbunds ordförande Tommy Andersson och Christenson, som verkat i Karlskrona AIF och FK Karlskrona, höll ett tacktal som bestod av visa ord om föreningslivets betydelse inte minst för barn och ungdomar.

Fakta

Valen

Styrelse: Peter Adaktusson (ordförande), Per Thorngren (kassör), Anders Johansson, Per Kristensson, Catharina Kindberg, Tony Hallén, Peter Henriksson, Jens Harrysson.

Visa mer...