Sport

Falck vände och vann rysare

Bordtennis Artikeln publicerades
Mattias Falck.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Mattias Falck.

Det blev en jämn åttondelsfinal för bordtennisspelaren Mattias Falck i Australian Open mot sydkoreanen Jang Woo-Jin.

Spelarna bytte setvinster med varandra innan Lyckebykillen gav sig själv läge att avgöra efter att ha tagit hem femte set med 11–6. Men Woo-Jin, tia på världsrankningen, kom tillbaka och tvingade fram ett sjunde och avgörande set.

Sydkoreanen tog ledningen och ledde med 6–4 men Falck tog sig samman och vann tre raka bollar. Svensken tog sedan över alltmer och vann till slut sista set med 11–8.

Nu väntar kvartsfinal för Falck.

Sedan tidigare är Kristian Karlsson ute ur singelturneringen efter att ha förlorat mot den kinesiske världstrean Fan Zhendong i första omgången. (TT)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.