Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ex-forward förstärker KHK:s defensiv

Akim Aliu är tillbaka i SHL.
I dag vid lunch presenterade Karlskrona HK nye backen Akim Aliu.
Karlskrona • Publicerad 16 januari 2018
Akim Aliu, till höger, är på väg till Karlskrona HK.
Akim Aliu, till höger, är på väg till Karlskrona HK.Foto: Roger Vikstrˆm / TT

Mr. Madhawk var först med nyheten att Aliu var på gång till Karlskrona HK.

KHK:s Patric Larsson bekräftar värvningen av den förre AIK-spelaren.

Annons

– Akim är en stor rörlig och skridskoskicklig back, en rightare med bra skott. Det är en spelare med attityd och pondus som jag tror kommer ge energi till laget, säger Patric Larsson.

Akim Aliu plockades in till AIK våren 2014 när de var på väg mot kval för att hänga kvar i SHL, vilket laget inte gjorde. Totalt blev det då två grundspelsmatcher och en match i kvalserien.

Efter det har Aliu spelat i ECHL, AHL och KHL men 28-åringen som har såväl kanadensiskt som ukrainskt medborgarskap, har även spelat ett antal matcher i NHL.

Den här säsongen har han gjort sex poäng (2+4) på nio matcher i slovakiska Banska Brystrica, han är dessutom omskolad från forward till back och tanken är att han ska förstärka lagets defensiv.

– Jag tror han har landat i sitt beslut att vilja satsa i Europa nu och vi får honom till en i jämförelse billig peng som ryms inom ramen för vår budget.

– Akim ser det här som en chans att visa upp sig i SHL mer än att tjäna pengar, säger Patric Larsson, som själv sett Aliu spela men som även fått rekommendationer från spelare som lirat ihop med Aliu i bland annat KHL.

Så här tyckte Akim Aliu förra gången han kom till Sverige:

Nyförvärvet anländer till Karlskrona under tisdagskvällen och gör sin första träning i morgon onsdag.

Han väntas inte vara spelklar den här veckan och kommer troligen missa matcherna mot Skellefteå och Mora.

Annons

– Det handlar om arbetstillstånd och vi måste få klartecken från migrationsverket, det kan ta en vecka, säger KHK:s sportchef, hoppfull om att hans senaste värvning ska slå väl ut.

Akims Alius första mål i NHL:

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons