Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Engborg SM-sjua i luftgevär

Juniorerna var länets främsta både i junior- och damklassen vid SM i sportskytte som arrangerades i Söraby.
Söraby • Publicerad 19 mars 2018
Joanna Engborg.
Joanna Engborg.Foto: Lena Ehring

15-åriga Joanna Engborg, Ringamåla SKF, med 409,2 poäng på de 40 skotten var tvåa bland B-juniorerna. Resultatet räckte för final bland samtliga damjuniorer. Engborg blev sjua bland åtta deltagare. Finalen vanns av suveräna Isabelle Johansson, Anderstorp, som i grundomgången sköt fina 418,7 i damjunior A.

Eringsboda/Backaryds Alva Hultgren, 17, var åtta bland A-juniorerna och bara 0,9 poäng från en finalplats med sina 407,9 poäng. En förstaserie med 100,3 poäng var lite för lågt för Hultgren denna gång.

Annons

I damklassen var Hultgren tolva med 411,0 poäng och Engborg 14:e med 409,9. Seniorerna Cecilia Lindberg, Aspö, och Emelie Fagerström, KA 2, hamnade långt bak i prislistan efter 404,8 respektive 404,2 poäng.

Skyttiadens Sverigefinaler i Eskilstuna förra helgen gav sjundeplats i L15 för Joanna Engborg. Alva Hultgren slutade elva i L17.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons