Sport

”Vi stannar i handbollsligan”

Karlskrona Artikeln publicerades
Carl Ekberg blir kvar i HIF.
Foto: Lena Ehring
Carl Ekberg blir kvar i HIF.

Mittsexan Carl Ekberg har gjort en bra säsong för HIF Karlskrona.

Nu har han skrivit på ett nytt kontrakt.

– Oavsett vilken serie vi spelar i så spelar Calle hos oss nästa år vilket var bådas önskemål. Både vi och Calle ser det här långsiktigt, säger Niklas Samuelsson.

Till nästa säsong har HIF Karlskrona tappat Hampus Olsson och Jakob Nygren, men nu har den viktige försvarsspecialisten Carl Ekberg bestämt sig för att köra vidare och han har signerat ett nytt kontrakt som löper över ett plus ett år.

– Jag trivs bra här. HIF har ett spännande projekt på gång, säger Ekberg.

Och det spelar ingen roll vilken serie HIF, som riskerar att trilla ur handbollsligan, tillhör då.

– Vi fixar detta. Vi stannar i handbollsligan, säger Ekberg tvärsäkert.

Den storväxte mittsexan, som kom till HIF Karlskrona efter spel under några säsonger i Schweiz och Frankrike, har kommit in väldigt bra i spelet i handbollsligan.

– Det är annorlunda spel. Det är snabbare spel och inte så stora spelare, säger han.

Ekberg har växt som spelare under säsongen. Från början kanske han främst sågs som en försvarsspecialist, och han har varit bofast i försvaret under hela säsongen, men även i anfallsspelet har det gått bra.

– Jag har utvecklats både i spelet framåt och bakåt. Som sagt, det är lite annorlunda spel, men man får anpassa sig efter det.

– Med mer speltid framåt har även hans anfallsspel utvecklats så vi är väldigt nöjda med att han har förlängt, säger Niklas Samuelsson, som är ordförande i HIF:s sportgrupp, i ett pressmeddelande.

Och HIF fortsätter att bygga laget inför nästa säsong.

– Vi har arbetat efter två scenarier under en tid. Vissa spelare är aktuella i bägge alternativen och andra primärt för det ena av dem, men det ser bra ut. HIF Karlskrona är en klubb som många vill spela för, säger Samuelsson.

På söndag spelar HIF Karlskrona en ny viktig match i handbollsligan. Då väntar Ricoh HK, som ligger på elfte plats i tabellen och är nio poäng bättre än jumbon HIF, på hemmaplan.

– Det blir en tuff match, men vi ska fortsätta på spåret som vi är inne på. Vi blir bättre och bättre, säger Ekberg.

HIF har sett vassare ut på slutet, men det har inte räckt till poäng.

– Vi har en hög intensitet och koncentration på träningarna och jag är säker på att detta kommer att bära frukt i framtiden.