Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efterlängtad seger för Olofström

Allsvenska Trolle BK vann första matchen borta mot BK Högland med 15–5, men föll sedan mot bottenlaget LDBS Zorita med 7–12. Laget får nu svårt att nå kvalplats till elitserien.
Bowling • Publicerad 18 februari 2018
Dennis Vrabac spelade stabilt i Olofströms samtliga tre matcher.
Dennis Vrabac spelade stabilt i Olofströms samtliga tre matcher.Foto: Rolf-Arne Kulle

I matchen mot Högland gjorde Trolle en bra andra halva, då ledning 6–4 blev hela 15–5. Jannice Schöld och Gunilla Eriksson var slagbäst med 794 och 774.

Trolle var direkt i förarsätet mot Zorita med 6-3 ledning, men sedan tappade laget allt och förlorade de två sista serierna med 1–9 till slutliga 7–12.

Annons

– Med förlusten är nog kvalplatsen uppåt svår att nå. Laget gör det bra mot Högland, men borde sedan tagit poäng mot bottenlaget Zorita. Chansen fanns, men en svag tredjeserie fördärvade allt.

– Tyvärr saknades några av de ordinarie i dag, säger Trolles Sandra Svensson.

Olofström BS har det tungt i sin allsvenska grupp. I helgen var det tre matcher vid sammandragningen i Hässleholm. Hemmalaget Femtionian besegrade OBS med hela 16–4. Söndagens första match mot serieledande Kulladal BS blev också en förlust, med 8–12, trots bra spel. Ett ljus tändes i tredje matchen, då OBS besegrade Bulltofta med 11–9. OBS kom under med 0–5, men gjorde två bra serier till ledning 9–6.

I sista serien vann paret Jimmy Stånggren/Kristoffer Hagelberg enda parmatchen. Deras segermarginal med 78 poäng räckte för att OBS skulle vinna serieslagningen och få 2–3 och därmed 11–9.

– Vi var ett helt annat lag under söndagens två matcher. Alla gav allt och visade hjärta. Segern mot Bulltofta var ett stort plus. Visar vi samma vilja i resterande matcher skall vi lämna sistaplatsen och få chansen kvala oss kvar i allsvenskan, säger Dennis Vrabac.

Karlskrona BK försatte nog chansen till kval mot allsvenskan efter förlust i Växjö med 8–12. Ställningen var 5–5 efter halva matchen, men Växjö vann de avslutande serierna med 7–3, trots jämna slagserier. KBK spelade ändå ett bra bortaspel och hade 6454 poäng med Henrik Johansson i spets på 871. Ett litet hopp blev det i söndagens andra match, då laget vann i Tingsryd med 11–9. Det är fem poäng upp till kvalplatsen med fem matcher kvar.

I division 2 vann både Olofström BS F och KFUM hemma mot Team Suxxess med 12–8 respektive 11–9. OBS F vände underläge 3–7 och gjorde 9–1 på de två sista serierna. Det var viktiga poäng i striden att stanna kvar i serien.

KFUM var nära att tappa en pinne. Laget ledde med 9–1, men föll i de två sista serierna med 0–5 respektive 2–3. KFUM har andraplatsen i sin grupp och är på kvalplats mot division 1.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons