Bästa säsongen fick bittert slut

Karlskrona HK:s damer gjorde sin bästa säsong någonsin.
Men det räckte inte till kvalspel mot SDHL.
– Det är jäkligt tufft. Det gick inte riktigt som vi ville, säger Jeanette Langsager efter förlusten med 0–4 i seriefinalen mot IF Troja/Ljungby.
Karlskrona • Publicerad 4 mars 2018
KHK:s Annamaria Surakova deppar efter förlusten i seriefinalen mot Troja/Ljungby.Foto: Jonas Gustafsson

Inför matchen var förutsättningarna glasklara. Karlskrona HK behövde vinna matchen under ordinarie tid för att passera IF Troja/Ljungby i tabellen och därmed få fortsätta spela vidare mot SDHL.

Och KHK gav det en chans. Första perioden var jämn där det skapades chanser åt båda hållen.

– Jag tycker att vi var det bättre laget i den första perioden, men vi lyckades inte sätta våra chanser, säger Jeanette Langsager.

I den andra perioden kom KHK i underläge efter drygt tre minuter och när de dessutom släppte in två mål på elva sekunder i slutet av perioden så försvann chansen till serieseger.

– Det tog mycket på mentaliteten, men vi försökte att hålla huvudet högt.

Tränaren Conny Olausson:

– Det var lite för enkla mål. Vi var inte riktigt på hugget.

I den tredje perioden gjorde dessutom Mörrumstjejen Jenny Antonsson 0–4.

KHK-spelaren Linn Olsson.
KHK-spelaren Linn Olsson.Foto: Jonas Gustafsson

För KHK är därmed säsongen slut.

– Bittert, säger Langsager.

– Vi har varit med i toppen i några år och det kändes som om det var dags nu.

Trots den bittra förlusten kan KHK blicka tillbaka mot en fin säsong. Det är faktiskt den bästa säsongen någonsin. KHK har aldrig tidigare varit så nära att nå en kvalplats till SDHL.

– Vi sa att vi skulle bli etta och vi tog oss till en seriefinal. Vi har gjort en jättebra säsong, säger Conny Olausson som har fått se spelarna och laget utvecklas mycket under de senaste säsongerna.

– Nu är det hockey på en bra nivå. Jag tycker verkligen att det är sevärt. Det är öppet spel, fart och fläkt och de kämpar som fasiken.

14 av 20 spelare i truppen är dessutom lokalt förankrade.

– Stommen är mellan 14 och 17 år. De har fantastiska hockeysäsonger framför sig. Nu får vi skruva på det ett snäpp. Nästa år är det att bli etta som gäller.

Inramningen i seriefinalen var också bra. Nästan 300 åskådare var på plats i NKT Arena där Blackbugs såg till att höja stämningen.

Julia Karlsson räddar ett skott.
Julia Karlsson räddar ett skott.Foto: Jonas Gustafsson
Therese Karlsson försöker få in en reduceringspuck.
Therese Karlsson försöker få in en reduceringspuck.Foto: Jonas Gustafsson

Thomas CedergrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.