Sport

Årsmötet klart – miljonvinst för Mjällby AIF

Hällevik Artikeln publicerades
Magnus Emeus var nöjd efter årsmötet där klubben gick en miljon plus.
Foto: Lena Ehring
Magnus Emeus var nöjd efter årsmötet där klubben gick en miljon plus.

Målsättningen var en miljon kronor i överskott för 2017.

Det blev till och med lite bättre än så.

– Det var ett tufft satt mål och jag är väldigt glad att vi klarade det, säger Magnus Emeus, ordförande Mjällby.

Mjällby AIF har ju de flesta säkert vet redovisat minussiffror i bokslutet de senaste åren, men årets dito visar istället ett plusresultat på 1032 732 kronor. Det vill säga ungefär i paritet med det mål som klubbens styrelse presenterade vid årsmötet 2017.

– Jag är glad att vi nådde det och det var en nödvändighet också. Vi måste kunna visa ett eget kapital om vi vill spela elitfotboll igen, säger Magnus Emeus.

Det handlade om över 600 000 i minusresultat vid årsmötet 2016. En remarkabel förbättring som Magnus Emeus förklarar med:

– Vi hade inte en massa leverantörsskulder med oss in det förra verksamhetsåret. Fortfarande är det dock cirka 3,6 miljoner minus i balansräkningen men om det blir spel i superettan så tillkommer ju också tv-intäkter och bidrag från Svensk Elitfotboll som kommer att påverka ekonomin.

Framtiden då?

– Vi siktar mot ett bättre år 2018 både sportsligt och ekonomiskt och jag tycker att vi står väl rustade att utveckla föreningen framåt, säger Mjällbys ordförande som för övrigt fick årsmötets förtroende att leda den utvecklingen ytterligare ett år.

Budgeten för 2018 är väl genomarbetad. Åtminstone enligt Emeus.

– Vi känner oss mycket trygga med den. Vi har lagt den på 600 000 kronor. Det kan tyckas lite, men även om vi har banklån på 400 000 som vi måste betala av på så räknar vi ändå med att det räcker till en buffert.

JAN-ERIK MARTINSSON