”Vi kan inte låtsas som det regnar, vi måste vara vaksamma”

BLEKINGE / SVERIGE Artikeln publicerades
Ronny Svensson brukar vara konferencier på Sweden Rock Festival och besöker många konserter varje år.
Foto:Lena Ehring
Ronny Svensson brukar vara konferencier på Sweden Rock Festival och besöker många konserter varje år.

Snart ska musikern och journalisten Ronny Svensson ta emot publiken på Sweden Rock.

I dag i TV4:s Nyhetsmorgon pratade han säkerhet och känslor efter attentatet på konserten i Manchester.

Explosionerna på arenan i Manchester skedde när publiken var på väg ut.

– Det är barnfamiljer som går på den här konserten, sa Ronny Svensson upprört i Nyhetsmorgons direktsändning när han fick frågan hur han känner det.

Han var inbjuden i egenskap av musiker och flitig konsertbesökare, med erfarenhet av att både stå på scenen och i publiken.

– Det är klart att vi kommer att se mer av det här. Men vad ska vi göra. Vi måste carry on, vi måste fortsätta att leva. Vi kan inte låtsas som det regnar, men vi måste vara vaksamma på saker, sa Ronny Svensson.

Sedan många år tillbaka är han engagerad i Sweden Rock Festival i Norje. Festivalen hålls 7-10 juni och är känd som en vänlig festival med lugn publik.

– Det är vändkors och det är go stämning på alla sätt, men vi har inga säkerhetsbågar, tog Ronny Svensson som ett exempel.

För en vecka sedan meddelade bandet Kansas att det ställer in hela sin Europaturné och därigenom också sin spelning på Sweden Rock.

Hur attentatet i Storbritannien kommer att påverka musiksommaren i Sverige är för tidigt att uttala sig om ännu.

Men Ronny Svensson är säker på sin sak:

– Jag åker till Sweden Rock precis som vanligt och kommer stå där klädd i Hawaiiskjorta, precis som vanligt, säger Ronny Svensson till BLT.

BLT har varit i kontakt med Sweden Rock Festival men har fått beskedet att ingen är tillgänglig för kommentarer under tisdagen.