Ung entreprenör satsar på skönhet i Valje

Valje Artikeln publicerades
Alicia Thomasson driver ett UF-företag med inriktning på skönhetsvård.
Foto:Jonas Gustafsson
Alicia Thomasson driver ett UF-företag med inriktning på skönhetsvård.

Vid 19 års ålder har Alicia Thomasson redan stakat ut sin yrkeskarriär.

Om några veckor blir hon delägare i en skönhetssalong i det nya handelscentrat i Valje.

Intresset för skönhet har alltid funnits.

– Så länge som jag minns har jag älskat att sminka mig. För några år sedan upptäckte jag också den stora glädjen med att göra andra människor fina och vackra. Det var väl egentligen då som jag bestämde mig för att jag skulle syssla med skönhetsvård i någon form i framtiden, säger Alicia Thomasson.

Alicia läser tredje året på samhällsprogrammet på Furulundsskolan och i september förra året fick hon, via kursen entreprenörskap, möjlighet att starta ett eget UF-företag.

Sedan dess huserar hon på ovanvåningen på Rundella i Sölvesborg med sitt företag Beauty Before Time.

Ett företag som erbjuder fransförlängning och spraytan.

Och verksamheten har gått över förväntan.

– Det har faktiskt gått riktigt bra. Även om jag inte är någon världsmästare på att marknadsföra mig så har ryktet spridit sig tack vare rekommendationer från vänner och bekanta. I dag har jag mellan tio och femton kunder i veckan och det är jag riktigt nöjd med. Tyvärr tycker jag inte att den administrativa delen är särskilt kul men jag vänjer mig väl, säger hon.

I mars kommer UF-företaget att avvecklas och några veckor senare startar hon en ny skönhetssalong i det nya handelscentrat i Valje tillsammans med kollegan Jannicke Andersson som jobbar med spraytan och nagelförlängning.

– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Det ska dessutom bli kul att få en kollega att bolla idéer med. Det har känts lite ensamt här på Rundella.

Alicia tycker dessutom att det ska bli spännande att flytta in i helt nya lokaler i ett nytt handelscentrum.

– Förhoppningsvis ska vi lyckas locka kunder från både Sölvesborg och Bromölla. Valje ligger helt rätt ur strategisk synpunkt. Om allt går enligt planerna så kommer jag dessutom att utöka min verksamhet med ansiktsbehandlingar, ögonbryn och vaxning i framtiden.