Trio gör upp om titel på årets gala

sölvesborg Artikeln publicerades
De nominerade till titeln årets företagare är: Stefan Nilsson, Prefast, Johan Rosenlund, Norje Sambruk och Karl-Johan Joelsson, MMG Marine.
Foto:Lena Ehring
De nominerade till titeln årets företagare är: Stefan Nilsson, Prefast, Johan Rosenlund, Norje Sambruk och Karl-Johan Joelsson, MMG Marine.

Tre män är nominerade.

En av dem blir årets företagare.

De representerar alla branscher med tillväxt.

Det snackades mycket båtar, lantbruk och byggen vid Företagarnas frukostmöte på Trädgårdsgatan i Sölvesborg på fredagsmorgonen. Inte så konstigt.

För detta är något som de tre nominerade till titeln årets företagare ägnar sig åt. Trion heter Johan Rosenlund, Norje Sambruk, Karl-Johan Joelsson, MMG Marine och Stefan Nilsson, Prefast.

De var alla glada efter att ha fått äran att kämpa om denna titel vid årets näringslivsgala. De ser det som ett kvitto på ett väl utfört arbete.

– Det är kul, säger Stefan Nilsson.

Hans företags senaste order, ett bygge på den mycket avlägsna vulkanön Tristan da Cunha, har gett bolaget mycket uppmärksamhet.

– Det kan ge ringar på vattnet, säger han.

Johan Rosenlund, som är uppväxt på ett lantbruk, driver numera en bredare verksamhet med 13 anställda. Han har även en stor camping vid Sweden Rock, ett 14 hektar stort område som tar 4 000 campare. Entreprenadverksamheten är också viktig.

– Där växer vi. Vi har grävmaskiner som vi hyr ut per timme. Företaget arbetar inom en radie på fem, sex mil från Kristianstad, säger Johan Rosenlund.

Båtentusiasten Karl-Johan Joelsson kom av en slump att börja arbeta inom båtbranschen, Det har han gjort sedan 2005 och MMG Marine har verksamheter i Nogersund, Vägga i Karlshamn och i Karlskrona.

Dessutom har man satsat på en mc-affär i Karlshamn, vilket har att göra med kopplingen till Yamaha. Företaget har numera 35 anställda.

– För tillfället är det uppåt. Vi säljer mycket nya båtar, säger Karl-Johan Joelsson.

Den 18 mars är det dags för näringslivsgalan. Det är då en av dessa företagare kommer att få titeln årets företagare.