Trefaldiga spadtag för hyreshuset

Sölvesborg ,
Evelina Ingmarsdotter, Amanda Ilestedt och Stephanie Cronqvist fick äran att ta de första spadtagen för Tusenskönan nummer två, det nya hyreshuset som ska byggas i Ljungaviken.
Foto:

Tre första spadtag fick det bli när Tusenskönan nummer 2 börjar byggas.

Det blir ett flerbostadshus med 39 hyreslägenheter.

Artikeln publicerades 12 april 2017.

Sölvesborgshem brukar gilla mer otraditionella första spadtag när nya hyreshus ska byggas i Ljungaviken. När det var dags för det första huset blev det en golfswing av Madeleine Augustsson.

När nästa hus skulle byggas blev det en DJ och en kaffevagn på plats.

– Nu kör vi ett spadtag med Sölvesborgstjejer som vi är stolta över, säger Sölvesborgshems vd Johan Braw.

De han syftar på är Amanda Ilestedt, fotbollsspelare i FC Rosengård vars moderklubb är SGIF, och UF-företagarna Evelina Ingmarsdotter och Stephanie Cronqvist. Evelina och Stephanie säljer hårturbaner av mikrofiber och i början på maj tävlar de i SM i Ung Företagsamhet.

Tillbaka till Tusenskönan nummer två. Det är ett hyreshus identiskt med det förra som byggdes i Ljungaviken, med undantag att det här kommer att ha digitala lås. Det är 39 lägenheter, blandat ettor och tvåor.

– Vi bygger lägenheter som så många som möjligt ska ha råd med, ingen speciell åldersgrupp eller målgrupp, säger Johan Braw.

Tusenskönan nummer två kommer vara inflyttningsklart i juni nästa år. Hyrorna blir 4 549 kronor för en etta och 5 982 kronor för en tvåa.