Trängde sig in och rånade mannen med Swish

SÖLVESBORG Artikeln publicerades

En 23-årig man åtalas nu misstänkt för att ha rånat en annan man i Sölvesborg mellan den 25 och 26 april.

Den misstänkte ska enligt åtalet, tillsammans med andra okända personer, ha tvingat sig in i mannens bostad, slagit honom i ansiktet, hotat honom och tvingat av honom kläder, klockor, en mobiltelefon, en dator, ett halssmycke och 200 kronor i kontanter.

Det hela ska ha inträffat vid 01-tiden när den drabbade satt och tittade på teve. Han har i förhör berättat att han direkt kände igen huvudmannen.

Därefter ska gärningsmännen, enligt åklagarens stämningsansökan, ha tvingat mannen att föra över 13 500 kronor via banktjänsten Swish. Offret ska även ha tagits med till en bankomat i centrala Sölvesborg där han tvingades ta ut 10 000 kronor.

Efter det kunde den drabbade själv ta sig hem till sín bostad. Han uppger att han var rejält chockad och det därför dröjde tills morgonen innan han gjorde en anmälan, alltså flera timmar efter händelsen.

Den misstänkte, som har kopplingar till Sölvesborg, förnekar brott. Han åtalas i första hand för rån och ringa narkotikabrott, men i andra hand för olaga tvång.

Samtidigt åtalas en 17-åring misstänkt för penningtvättsbrott. Det var, enligt åklagaren, 17-åringens konto som pengarna fördes över till.

Därifrån har de sedan förts vidare. I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för penningtvättsförseelse.