SIK hade inbrott i klubbhuset

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten till fredagen bröt sig tjuvar in i SIK:s gemensamma kansli och klubbhus bredvid ishallen. Ingenting pekar på att förövarna fick något med sig.

Det var strax innan klockan 03 på fredagsmorgonen som polisen, efter att en väktare slagit larm, ryckte ut till SIK:s klubbhus.

Torbjörn Svärdh, kanslist på ishockeyklubben SIK, konstaterar att tjuvarna tog sig in i klubbhuset genom att bryta upp ytterdörren.
Foto: Lars Ohlsson
Torbjörn Svärdh, kanslist på ishockeyklubben SIK, konstaterar att tjuvarna tog sig in i klubbhuset genom att bryta upp ytterdörren.

På plats konstaterades det att gärningspersoner brutit sig in i huset och på kamerabilder syns personer inne i lokalen. Men några personer fanns inte kvar när polisen anlände.

SIK:s kanslist Torbjörn Svärdh berättar att förövarna först bröt upp ytterdörren varefter de bröt upp två dörrar till lika många kontor.

– Det verkar som om de varit ute efter pengar, säger han.

– För det låg lite skrin här och var slängda på golvet. Men det fanns inga pengar i dem.

Enligt Torbjörn Svärdh finns det inget som pekar på att gärningsmännen fick något av värde med sig. Däremot orsakade de en hel del förödelse.

Föreningen hoppas kunna byta ut de söndriga låsen på innerdörrarna. Men ytterdörren får de troligen byta ut.

SIK-kanslisten berättar vidare att detta är fjärde gången som det gemensamma klubbhuset och kansliet har tjuvbesök.

Första gången tog tjuvarna sig in genom att krossa en rita och stjäla datautrustning.

Efter det satte föreningen upp galler för fönsterna. Men det har hindrat tjuvar från att ändå försöka, men utan att lyckas, att ta sig in fönstervägen.

– Det är väldigt tråkigt. Plus att det skapar en massa onödigt extrajobb och pengarna som vi behöver lägga på det här behövs på annat håll i föreningen, poängterar Torbjörn Svärdh.