Spännande kappsegling runt ön

Hanö/Hällevik ,
Niklas Lindhe från Karlshamns segelsällskap, här med segelbåten Joker, vann tävlingen Hanö runt.
Foto: Helena Torstenson
Niklas Lindhe från Karlshamns segelsällskap, här med segelbåten Joker, vann tävlingen Hanö runt.

I lördags hölls kappseglingen Hanö runt. 19 segelbåtar deltog i tävlingen som startade och slutade vid Hälleviks hamn.

Banan gick runt Hanö och tillbaka igen, en sträcka på cirka 30 kilometer. Det var så kallad jaktstart, vilket betyder att man räknar ut en viss tid innan beroende på båtens handikapp och så startar man efter det.

Niklas Lindhe, Karlshamns segelsällskap, seglade över mållinjen först och vann därmed hela tävlingen och en flaska champagne. Han berättar att de gjorde en dålig start och att det var gott om vågor på väg ut mot Hanö. De gick så nära ön de vågade utan att riskera att gå på grund. På väg tillbaka mot målet jagades de av Hans Persson, Karlshamns segelsällskap, men Niklas Lindhe lyckades hålla undan och vann tävlingen.

Niklas Lindhe bor i Hällevik och har kappseglat för Karlshamns segelsällskap sedan 2014. Det är tredje säsongen han seglar med den båt han har nu, Joker.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.