Sluten omröstning efter turerna i banken

Sölvesborg Artikeln publicerades
Sölvesborg–Mjällby Sparbank hade ett turbulent 2018. Nu har årsstämman hållits.
Sölvesborg–Mjällby Sparbank hade ett turbulent 2018. Nu har årsstämman hållits.

Thomas Andersson-Borstam valdes om och fortsätter som ordförande i styrelsen för Sölvesborg-Mjällby sparbank till 2020.

Sluten votering begärdes under stämman.

2018 blev ett turbulent år för Sölvesborg-Mjällby sparbank. Den tidigare bankdirektören Richard Karlsson fick lämna banken efter att Skatteverket granskat bankens representation och resor.

Bland annat fanns kritik mot avdrag för bilförmåner, hyra för en privat lägenhet, kostnader för 50-årsfest och biljetter till Sweden Rock.

Skatteverkets beslut överklagades inte.

En kritikstorm följde efter att Skatteverkets granskning blev känd. Flera företag valde att lämna banken.

En ny vd har rekryterats. Stefan Ohlson tillträdde i mars 2019.

På fredagen samlades huvudmännen för Sölvesborg-Mjällby sparbank till stämma för 2019. Vid den beviljades styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för 2018, skriver Sölvesborg-Mjällby sparbank i ett pressmeddelande.

Ordförande Thomas Andersson-Borstam blev omvald som ledamot till 2022. Han var valberedningens förslag. Efter en sluten omröstning hade han fått en majoritet av stämmans röster.

Han kommer även att fortsätta som ordförande det kommande året. Johan Ohlsson valdes till vice ordförande på ett år när styrelsen konstituerade sig.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.