Drömmen blir verklighet i nya skrädderiet

Sölvesborg Artikeln publicerades
Skräddaren Ahmad Hamo har etablerat sig i Sölvesborg.
Foto: Bo Åkesson
Skräddaren Ahmad Hamo har etablerat sig i Sölvesborg.

Ett nytt skrädderi har slagit upp sina portar i Sölvesborg.

Det var i början av november som Ahmad Hamo flyttade in i den lilla källarlokalen i hörnet av Danagatan och Nicolaigatan.

Det är dock ingen ny bransch som Ahmad ger sig in i.

I sitt födelseland Syrien bedrev han ett skrädderi tillsammans med sina föräldrar och därefter fortsatte han med sitt hantverk i bland annat Libanon och Turkiet.

2014 flyttade Ahmad till Sverige och han hamnade till slut i Mjällby.

– Det var många av mina vänner som tyckte att jag skulle öppna ett skrädderi i Sölvesborg eftersom det inte fanns några här tidigare, säger Ahmad.

Efter att ha funderat över saken under en tid bestämde han sig för att gå en starta eget-kurs i Ronneby och det var då som han tog beslutet att göra sin dröm till verklighet.

– Jag började gå runt till klädbutikerna i centrum och frågade personalen om de trodde att det fanns utrymme för ett skrädderi i Sölvesborg. Alla var positiva till idén och då bestämde jag mig för att pröva, säger han.

Nu fokuserar Ahmad på att nå ut med information om det nya skrädderiet.

– Jag försöker att marknadsföra mig på sociala medier och dessutom har jag stor hjälp av mina kompisar som gör sitt bästa för att sprida ryktet om min existens. Förhoppningsvis har jag hittat rätt här i Sölvesborg.

Ahmad Hamo eftersträvar sytråd av hög kvalitet.
Foto: Bo Åkesson
Ahmad Hamo eftersträvar sytråd av hög kvalitet.