SD-politiker lämnar sina uppdrag efter nätkommentar

Sölvesborg Artikeln publicerades
Här svarar Hugo Hobring SD-politiker i Sölvesborgs fullmäktige på ett inlägg som handlar om Tjetjeniens koncentrationsläger för homosexuella.
Foto: Skärmavbild från instagraminlägget
Här svarar Hugo Hobring SD-politiker i Sölvesborgs fullmäktige på ett inlägg som handlar om Tjetjeniens koncentrationsläger för homosexuella.

Hugo Hobring skrev ”Coolt” på ett instagraminlägg om att införa koncentrationsläger för homosexuella.

Nu väljer SD-politikern att lämna sina uppdrag i partiet.

BLT kunde under måndagsmorgonen berätta om 20-årige Hugo Hobring (SD) där han hyllade ett inlägg på Instagram om den tjetjenska staten som vill införa koncentrationsläger för homosexuella. Han svarade inlägget med kommentaren ”Coolt”.

Och efter BLT:s artikel väljer nu Hobring att lämna sina uppdrag inom partiet vilket han meddelar i ett pressmeddelande.

"Med detta meddelande väljer jag, Hugo Hobring att meddela att jag avsäger mig alla uppdrag för Sverigedemokraterna i Sölvesborg".

Hobring skriver även i pressmeddelandet att han känner sig orättvis anklagad.

"Det bottnar i ett dumt försök av mig att genom att ironisera öppna upp för en dialog med en person om hur horribelt det som försiggår i Tjetjenien faktiskt är där man utsätter HBT-personer för fruktansvärda vidrigheter", skriver han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.