Rekordstort intresse för ny löpargrupp

Sölvesborg Artikeln publicerades
Här är några av deltagarna på Sweden runners första träning i Sölvesborg.
Foto: Jimmy Duvborn
Här är några av deltagarna på Sweden runners första träning i Sölvesborg.

När Sweden runners startade i Sölvesborg var intresset större än det någonsin har varit vid löpargruppens första träningstillfälle i andra kommuner.

– Många var positiva, säger Jimmy Schön, en av ledarna.

Det var egentligen av en tillfällighet som Sweden runners drog i gång en löpargrupp i Sölvesborg. Tillsammans med några vänner arrangerade Jimmy Schön loppet Backyard ultra. Efter det fick han frågan om att starta en löpargrupp i samarbete med Sweden runners.

– Jag och min fru vände och vred på det, berättar Jimmy och till slut startade gruppen i början av september.

Jimmy och Anna Schön från företaget Schön coaching håller i träningen. Han är löparcoach och Anna är personlig tränare och håller i gruppass på gym.

Till första träningspasset dök cirka 30 personer upp.

– Många var positiva och Sweden runners uttryckte att så stor uppslutning har de inte haft med så många intresserade vid någon annan uppstart, berättar Jimmy.

Gruppen tränar varje tisdagskväll, med undantag för röda dagar och sommaren, men samlingsplatsen kommer att variera. Mer information om den finns i Facebookgruppen Sweden Runners - Sölvesborg. Passen innehåller intervallträning, styrka, rörlighet och löparteknik. Inga förkunskaper krävs för att delta, men det är bra om du åtminstone orkar jogga en kilometer.

Om du vill delta dyker du upp vid något träningstillfälle och provar en eller två gånger. Efter det krävs ett medlemskap.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.