Pyssla ihop julen tillsammans

Sölvesborg Artikeln publicerades
Proffspysslaren Caroline Malmsjö som visar enkla julpyssel föräldrar kan göra tillsammans med sina barn.
Foto: Bo Åkesson
Proffspysslaren Caroline Malmsjö som visar enkla julpyssel föräldrar kan göra tillsammans med sina barn.

Använd det du redan har hemma och pyssla ihop julklappar, etiketter och pynt.

Proffspysslaren Caroline Malmsjö berättar hur du gör.

Hemma hos familjen Malmsjö pysslas det hela tiden men proffspysslaren Caroline Malmsjö är inte mycket för traditionellt julpyssel. Det hon gillar med julen är att det är en tid för att ta ut svängarna och ösa på med glitter och kitsch. Familjen har bland annat gjort ett pepparkakshus av toalettrullar. Caroline tycker om att återanvända i stället för att köpa nytt.

– Man behöver inte köpa nytt. Julkulor, ljusstakar, allt finns på loppis. Är det slitet kan du måla om det, säger hon.

Pysslar du med barnen har de dessutom så mycket fantasi att allt kan bli något. När hon nyligen arrangerade pyssel för barn fick de pimpa julkulor.

proffspysslaren Caroline Malmsjö som visar enkla julpyssel föräldrar kan göra tillsammans med sina barn
Foto: Bo Åkesson
proffspysslaren Caroline Malmsjö som visar enkla julpyssel föräldrar kan göra tillsammans med sina barn

– De går loss och gör egna grejer. Alla hittar på nytt, tittar på varandras och hjälper varandra, säger Caroline.

Härnäst håller hon i julpyssel på biblioteket i Sölvesborg den 15 december. Där får deltagarna pimpa julkulor och göra presentpåsar. Aktiviteten görs i samarbete med Kultur och bibliotek Sölvesborg.

Enligt Caroline är pyssel ett sätt för hela familjen att umgås. Det viktigaste är inte att det blir perfekt utan att göra något tillsammans. Till och med de allra minsta barnen kan vara med om de får tillräckligt med hjälp.

För att få ihop material till pysselstunder är det bra att spara sådant som kan vara användbart. Toalettrullar kan bli presentförpackningar om du viker ner kanterna på dem och målar eller slår in dem. Det går också att göra lucior, tomtar, djur och smällkarameller av dem.

Även mjölkkartonger är användbara. De kan bli fågelmatare och gamla flingpaket kan bli tidningssamlare om du målar dem eller klär dem med papper eller gamla tapetrester.

Carolines pysseltips.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.