Planerar prideparad nästa år

Sölvesborg Artikeln publicerades
Bilden hämtad från Prideparaden i Karlskrona 2017.
Foto: Andreas Blomlöf
Bilden hämtad från Prideparaden i Karlskrona 2017.

Styrelsen för Karlskrona Pride har beslutat att arrangera en prideparad i Sölvesborg nästa år. Det bekräftar ordförande Sophia Ahlin för SVT Blekinge.

Sophia Ahlin, ordförande i Karlskrona Pride och vice förbundsordförande i Öppna moderater, är en av de som reagerat kraftigt mot den nya flaggpolicy som Samstyret i Sölvesborg beslutat att införa. Beslutet innebär att det bara ska vara tillåtet att flagga med svenska flaggan och kommunvapnet på Sölvesborgs kommunala flaggstänger och byggnader.

SVT Blekinge var först med att rapportera om planerna på ett pridetåg i Sölvesborg nästa år.

Sophia Ahlin beklagade beslutet i Sölvesborg i en intervju för BLT under fredagen och är också kritisk till de egna partikamraterna i Moderaterna som ställt sig bakom beslutet att stoppa prideflaggan.

Till SVT Blekinge säger Ahlin så här om planerna på en prideparad:

– Det blir på fredagen under Prideveckan. På lördagen kör vi som vanligt i Karlskrona. Beslutet är redan fattat i vår styrelse, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.