Nytt brödavtal skapar nya jobb

Sölvesborg Artikeln publicerades

Det går strålande bra för Boalts Bröd. Företaget har fått en stor beställning av matbröd som gör att omsättningen kommer att fördubblas över en natt. Dessutom håller man som bäst på att anställda fyra personer.

Christian Nilsson är vd på Boalts Bröd. Han berättar att de nyligen tecknat avtal med en ny kund som bageriet i Sölvesborg ska leverera matbröd i form av limpor till.

Boalts Bröd börjar inom kort att baka matbröd åt en större kund. Därför behöver vd:n Christian Nilsson öka personalstyrkan från nio till 13 personer.
Foto: Lena Ehring
Boalts Bröd börjar inom kort att baka matbröd åt en större kund. Därför behöver vd:n Christian Nilsson öka personalstyrkan från nio till 13 personer.

– Det är för tidigt att avslöja kundens namn. Men avtalet är värt 16 miljoner kronor och innebär att vi i stort sett fördubblar vår omsättning över en natt, säger Nilsson och pekar på att omsättningen det senaste året legat på 18 miljoner kronor.

Han berättar också att matbröd är en helt ny inriktning för Boalts Bröd. Sedan tidigare är de koncentrerade på smörgåsbottnar, företrädesvis smörgåstårtor.

Men för ganska exakt två år sedan började de också att baka frallor, eller bullar som många säger, åt en kund. Det innebar tre nya jobb.

För att klara av beställningen av matbröd skapas ett helt nytt skift. Fyra personer ska anställas och Christian Nilsson räknar med att de är på plats om två eller tre veckor.

Därför arrangerades i förra veckan en rekryteringsträff tillsammans med Arbetsförmedlingen.

Den lockade 65 personer. Alla fick en chans att träffa Christian Nilsson som därefter har valt 15 till djupintervjuer.

– De sker under dagen, plus att jag visar runt dem på företaget, säger Christian Nilsson när BLT når honom strax innan lunch på måndagen.

Han beskriver rekryteringsträffen som lyckad. Och den uppfattningen delas av arbetsförmedlare Kristina Severin-Rajala på Arbetsförmedlingen.

Kristina Severin-Rajala är nöjd arbetsförmedlare på Af.
Foto: Lars Ohlsson
Kristina Severin-Rajala är nöjd arbetsförmedlare på Af.

– Jag blev glatt överraskad över att så många som 65 personer kom till träffen, säger hon.

– Det innebär ju att så många faktiskt är intresserade av de erbjudna jobben.

Enligt Kristina Severin-Rajala var genomsnittsåldern på de sökande mellan 40 och 45 år. Men det fanns såväl ungdomar på 18, 19 år som nyanlända.