Ny restaurang i stationen

bromölla Artikeln publicerades
Nermin, Mirela och Samir Alic utanför den nyrenoverade stationsbyggnaden som har blivit en restaurang och pizzeria.
Nermin, Mirela och Samir Alic utanför den nyrenoverade stationsbyggnaden som har blivit en restaurang och pizzeria.

Stationsgatan 1 har fått nya ägare.

Nu finns stationens första restaurang och pizzeria på plats.

Men stationens historia sitter i väggarna och på hyllorna.

Tågstationen byggdes i början av 1900-talet. Sedan övergavs den för den nya stationen och byggnaden lämnades övergiven. Ett par år var väntsalen i stället en konsthall då "Lotta på Stationen" öppnade. Nu har stationen blivit en restaurang och pizzeria.

Nuno's matplats drivs i äkta familjeanda av makarna Mirela och Samir Alic tillsammans med den äldsta sonen Nermin, kallad Nuno. När stationshuset blev till salu var familjen och tittade på det och tänkte att det vore ett bra alternativ för dem att köpa den.

– Vi hade inte räknat med att behöva fixa så mycket. Det visade sig att vi var tvungna att totalrenovera, säger Samir.

– Vi ville behålla bänkarna från stationen och använda dem. Tyvärr så luktade de så illa med tanke på deras ålder samt att folk tidigare rökte inomhus så vi kunde inte ha kvar dem, fyller Mirela in.

Och det är inte en gammal tågstation som möter besökarna när de kommer in i restaurangen. Det är en fräsch lokal som går i vitt, grått och svart. Men en del av stationen finns kvar – som en gammal kittel märkt med SJ.

Där biljettluckan fanns tidigare finns i dag en bardisk. Där väskorna förvarades finns i dag platsen för disken.

– Bakom väggarna finns gamla meddelanden skrivna. Det är underskrifter, hjärtan och annat. Vi tänkte först rama in dem och ha glas över men i slutändan satte vi över det. Men det finns kvar orört bakom de nuvarande väggarna, säger Mirela.