Nu har Hällevik blivit med mack på riktigt

Hällevik Artikeln publicerades
Minst hundratalet bilägare kring Hällevik och Nogersund passade på att ta del av Smart-mackens invigningsrabatt på soppan.
Foto: Privat
Minst hundratalet bilägare kring Hällevik och Nogersund passade på att ta del av Smart-mackens invigningsrabatt på soppan.

Priset 11.99 gjorde tankkön lång när den nya Smartmacken invigdes.

Allt som hör en invigning till i form av profilprylar och godis fanns på plats när Smartstationen i Hällevik invigdes på fredagskvällen. Men det som verkligen drog besökare var premiärpriset 11.99 för 95-bensin och diesel.

– Vi hade ju utlovat det här priset mellan klockan 17 och 20 men fortfarande vid åtta var köerna så långa att vi på stående fot förlängde erbjudandet fram till klockan 22, berättar Per Fougberg från Smart Energy.

Kommunens landsbygdsutvecklare Anette Ingemansson var också på plats och uttryckte belåtenhet över det utbyggda serviceutbudet.

Saknaden däremot gjorde initiativtagaren Jonas Robertsson som fått hastigt förhinder - han skulle annars ha serverat korv med bröd. Han driver Matöppet-handeln i hamnen några hundra meter från den nya tankstationen.

Tillsammans med kommunen var det han som kontaktade Smart Energy om att få en mack i Hällevik för att säkra att området fortsätter att utvecklas med både permanentboende och turism.

Fakta

Smart

Är ett bensinmackskoncept för orter som är så små att de vanliga bensinbolagen inte vill etablera sig.

Levereras som en container med både tankar och kortautomat och behöver bara elanslutning för att vara startklar.

Har ett eget kort som ger rabatt men tar också alla vanliga betalkort.

Ägs av Smart Energy Sweden AB.

Visa mer...