Nu gäller bevattningsförbud

Sölvesborg Artikeln publicerades

Det varma vädret gör att vattennivån i högreservoaren sjunker fortare än vad den fylls på. Därför inför Sölvesborgs Energi ett omedelbart bevattningsförbud.

Energibolaget har de senaste åren gjort flera stora investeringar för att vara så bra rustade som möjligt, bland annat har flera borror kopplats in, ledningsnäten har kopplats samman och borror har renoverats och uppgraderats.

Sölvesborgs Energi inför ett omedelbart bevattningsförbud.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Sölvesborgs Energi inför ett omedelbart bevattningsförbud.

– Trots att kapaciteten har utökats så styrs vi ändå av våra vattendomar som avgör hur mycket vatten vi får pump upp och distribuera ut, säger Charlotta Wildt-Persson, VA-chef på Sölvesborgs Energi, i ett pressmeddelande.

Den senaste tidens varma väder har gjort att ledningsnätet överbelastats och vattenreservoarerna töms i en snabbare takt än vad de fylls på.

Så för att inte riskera ett överuttag eller att invånarna blir utan vatten inför energibolaget nu ett bevattningsförbud. Det framhålls dock att det inte gäller de hushåll som har privata brunnar.

– Vi och kommunen hoppas på förståelse och hjälp från Sölvesborgarna. Det har gett stor effekt tidigare när vi alla har hjälpts åt, påpekar Charlotta Wildt-Persson.

– Så fort bevattningsförbudet upphävs så kommer vi att informera om det.