Leonora söker kärleken i Bonde söker fru

JOCKARP Artikeln publicerades
Skogsbonden Leonora Vilhelmsson är en av åtta bönder i årets Bonde söker fru. Hon söker en pålitlig och godhjärtad tjej. 4 bilder
Foto:Lena Ehring
Skogsbonden Leonora Vilhelmsson är en av åtta bönder i årets Bonde söker fru. Hon söker en pålitlig och godhjärtad tjej.

Hon har allt, utom en fru.

Nu söker Leonora Vilhelmsson kärleken i tv.

– Det är världens chans, jag måste ta den, säger skogsbonden.

När Bonde söker fru går in på sin tolfte säsong är Leonora Vilhelmsson, 40 år, från Jockarp en av bönderna. TV4 har redan varit hemma på hennes gård och filmat ett presentationsklipp som sändes i påskas. Avsnittet hann knappt ta slut innan telefonen började gå varm.

– Det har varit helt hysteriskt med telefonsamtal, sms, mejl och brev. Jag trodde inte att det fanns så många flator i Sverige, det är helt sjukt!

Och detta är bara början. Det är först i sommar som tv-inspelningen drar i gång på allvar. Tills dess ber Leonora alla som hör av sig att skicka ett brev direkt till TV4.

– Visst har jag fått en del intressanta brev, men jag vill att det ska gå rätt till.

Vem söker du?

– Jag vill ha en pålitlig, trygg och godhjärtad tjej. Jag vill hitta det där livslånga, en person som vi kan vara trygga med, både jag och Mollie.

Mollie är Leonoras sexåriga dotter från ett tidigare äktenskap. Leonora var 28 år när hon blev kär för första gången. Innan dess hade hon haft pojkvänner, men aldrig förstått det där med rosa moln och fjärilar i magen och allt som alla andra snackade om.

– Men så träffade jag en tjej och alla bitar föll på plats.

Leonora och flickvännen gifte sig och ville så småningom utöka familjen. Efter sjätte besöket på en inseminationsklinik i Danmark visade graviditetstestet positivt. Leonora var gravid. Tillsammans med sin fru började hon planera för framtiden. En framtid som inte alls blev som Leonora hade tänkt sig. Några veckor innan förlossningen blev hon lämnad.

– Vi hade målat upp en bild tillsammans och plötsligt slogs allt i spilloror. Jag var 34 år, höggravid och blev dumpad av min första stora kärlek. Det var en fruktansvärd rädsla.

Kampen som följde var tuff. Det handlade om att överleva och samtidigt ta hand om ett nytt liv.

– Sorgen har gjort mig stark som en björn. I dag är jag extremt trygg i mig själv.

Leonora hade egentligen inte en tanke på att söka till Bonde söker fru. När grannen föreslog det avfärdade hon det direkt. Men så tänkte hon om. Hon kunde inte missa chansen att hitta den stora kärleken. Dagen efter att Leonora hade skickat in sin ansökan ringde TV4. Nu är hon en av åtta bönder som hoppas finna kärleken i sommar.

– Jag vill inte ha någon lekkamrat, det ska vara en livskamrat, säger Leonora.

FAKTA

Leonora Vilhelmsson

Ålder: 40.

Familj: Sexåriga dottern Mollie.

Bor: Släktgård i Jockarp utanför Sölvesborg.

Yrke: Skogsbonde och processtekniker på Södra Cell i Mörrum.

Intressen: Umgås med familj och vänner, resa, springa och skriva. Har skrivit boken "Under regnbågen - i skuggan av lagen".

Visa mer...