Lastpall föll på trucktak – chaufför skadades

Mjällby Artikeln publicerades
STOCKHOLM 011106-Interiör från Danzas ASG terminal i Västberga strax söder om centrala Stockholm. På bilden en man i en truck med fart. 
Foto Fredrik Persson Kod 1081 
COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN
Foto: FREDRIK PERSSON
STOCKHOLM 011106-Interiör från Danzas ASG terminal i Västberga strax söder om centrala Stockholm. På bilden en man i en truck med fart. Foto Fredrik Persson Kod 1081 COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

När lastbilen skulle lastas föll en av pallarna ner på trucktaket. Det slutade med att lastbilschauffören ramlade ner från en stege och skadades.

Det var förra måndagen som olyckan var framme på TitanX. En truckförare lastade, enligt en rapport, på flaket till lastbilen, men fastnade med gafflarna och drog ned tre lastpallar, varav en landade på truckens tak.

Ytterligare en tryck kom för att assistera, och lastbilschauffören resten en stege för att få ned pallen från trucktaket. Stegen gled och chauffören föll till marken och skadade ena axeln. Händelsen har nu anmälts till Arbetsmiljöverket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.