Körde full från Sweden Rock - får fängelsestraff

Sölvesborg Artikeln publicerades
53-åringen lämnade Sweden Rock i bil, trots att han var alkoholpåverkad.
Foto: Hanna Franzén/TT
53-åringen lämnade Sweden Rock i bil, trots att han var alkoholpåverkad.

53-åringen var trött och alkoholpåverkad på festivalen på nationaldagen. Då bestämde han sig för att ta bilen till hotellet. Nu får han sin dom.

53-åringen berättar att han var trött och bestämde sig för att lämna festivalområdet för att köra bil till hotellet. Och även att han hade druckit cirka fem öl kände han inte sig särskilt påverkad. Dessutom kände han inte till svensk lagstiftning om bilkörning och alkohol.

Han körde en knapp kilometer och det gick inte så vingligt, som han uppfattade. När poliserna stoppade honom, tyckte han att de var aggressiva.

Ett test visade att 53-åringen hade 0,74 milligram alkohol per liter utandningsluft och han åtalades för grovt rattfylleri. Nu döms han till en månads fängelse

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.